Annons

Djurgården kan ta tillbaka Danielson på lån

Sälja allsvenskans mest värdefulla spelare för över 50 miljoner kronor – och ändå få behålla honom?
Det kan bli verklighet för svenska mästaren Djurgården.
Fotboll • Publicerad 1 maj 2020
En återkomst till Djurgården för Marcus Danielson kan bli aktuell om fotbollssäsongen i Kina ställs in helt och hållet. Arkivbild.
En återkomst till Djurgården för Marcus Danielson kan bli aktuell om fotbollssäsongen i Kina ställs in helt och hållet. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Djurgården gjorde i vintras en av allsvenskans bästa affärer någonsin när fjolårets mästarklubb sålde den 31-årige landslagsspelaren Marcus Danielson för, enligt uppgifter, över 50 miljoner kronor till kinesiska Dalian.

Nu framstår det som ett allt mer realistiskt scenario att "Blåränderna" dessutom kan få tillbaka spelaren som i höstas röstades fram som allsvenskans mest värdefulla.

Kan ställas in

Annons

Danielson har fortfarande inte gjort debut i den kinesiska ligan på grund av den rådande coronapandemin. Nu skriver sajten Fotbolldirekt , som hänvisar till kinesiska medier, att säsongen, som skulle ha inletts i februari, riskerar att ställas in helt och hållet – något som kan öppna för en utlåning av mittbacken tillbaka till Djurgården i höst.

Enligt sportchefen Bosse Andersson har Danielson fått "hoppfulla signaler" om att ligaspelet ska komma i gång i Kina, men om det inte blir så kan Djurgården återigen bli ett alternativ för spelaren.

– Det återstår att se hur Dalian vill hantera situationen om hela säsongen skjuts upp. Men om det händer så vet vi att vi har en bra relation med klubben, så det är klart att vi då kommer att undersöka möjligheter kring Marcus, säger Andersson till Fotbolldirekt.

Kommer ställa frågan

Han fortsätter:

– Det måste vi göra om det händer. Vi kommer att ställa frågan. Det är egentligen för tidigt att säga mer än så just nu, men inget är orealistiskt om säsongen i Kina ställs in. Då gäller det att få klarhet i hur de tänker kring sina spelare.

Herrallsvenskan siktar på att starta säsongen den 14 juni.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons