Annons

Djurgården kan stoppa KHL-spelare

Ishockey • Publicerad 4 juli 2023
Djurgårdens förre målvakt Adam Reideborn – med ett förflutet i KHL – kan inte återvända till Stockholmsklubben enligt styrelsens förslag. Arkivbild.
Djurgårdens förre målvakt Adam Reideborn – med ett förflutet i KHL – kan inte återvända till Stockholmsklubben enligt styrelsens förslag. Arkivbild.Foto: Jonas Lindstedt/TT

I kväll håller Djurgården Hockey årsmöte. Då kan föreningen besluta om om att spelare som spelat i ryska ligan KHL efter krigsutbrottet inte får representera klubben.

Detta efter att två motioner på temat lämnats in.

Annons

Styrelsens förslag lyder: "spelare eller ledare som valt att spela eller på annat sätt vara engagerade i KHL efter den 24:e februari 2022 inte kommer att anställas i Djurgården Hockey. Detta beslut kan omprövas av styrelsen skulle förutsättningarna väsentligt förändras".

Sedan tidigare har bland annat SHL-lagen Frölunda och Brynäs liksom Svenska Ishockeyförbundet valt att stoppa KHL-spelare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons