Annons

Djokovic bryter med tränaren efter 15 år

Han utvisades från Australien – och förlorade förstaplatsen på världsrankingen.
Nu berättar den serbiske tennisstjärnan Novak Djokovic att han även brutit med sin tränare Marian Vajda.
Tennis • Publicerad 2 mars 2022
Novak Djokovic har haft en turbulent start på 2022. Arkivbild.
Novak Djokovic har haft en turbulent start på 2022. Arkivbild.Foto: Ebrahim Noroozi/AP/TT

Det var i måndags som Djokovic förlorade förstaplatsen på världsrankingen till ryske Daniil Medvedev, åtminstone delvis på grund av att Djokovic inte kunnat delta i majoriteten av de tidiga turneringarna av 2022 eftersom att han vägrat vaccinera sig mot covid-19.

Nu har serben valt att bryta med tränaren som han haft i över 15 år, slovakiske Marian Vajda. Vadja började coacha en tonårig Djokovic 2006 och sedan dess har duon bara haft ett års uppehåll, 2017, i sitt samarbete.

Annons

"Marian har varit vid min sida under mina viktigaste och mest minnesvärda ögonblick i min karriär", säger Djokovic på sin hemsida.

Den 56-årige tränaren var senast med och coachade tennisstjärnan i ATP-touren i Turin i november och det officiella samarbetet upphörde efter det, meddelar man nu. Någon anledning till uppbrottet anges inte.

"Under tiden med Novak, har jag haft turen att få se honom utvecklas till den spelare han är i dag. Jag kommer att se tillbaka på vår tid ihop med enorm stolthet", kommenterar Vadja beslutet.

Framöver kommer kroatiske Goran Ivanisevic, som varit en del av spelarens tränarstab sedan 2019, att coacha Djokovic.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons