Desperat Linköping kvar i elitserien

Linköping lyckades undvika kvalserien efter stor dramatik i Fjällräven Center i Örnsköldsvik.
Sport • Publicerad 6 mars 2012

Med dryga minuten kvar kvitterade Pär Arlbrandt till 4–4 mot Modo.

Att\~Modo sedan avgjorde i straffläggningen spelade ingen roll för något av lagen.\~Linköping slipper\~ett ovisst kval\~och Modo spelar slutspel.

Matchen blev i lika hög grad en kamp på isen som en kamp mot tavlan. Självklart hade båda lagen full koll på resultaten i de andra matcherna.

Linköping såg länge ut att klara situationen bäst, dominerade de två första perioderna – framförallt den andra, där Modospelarna såg nervösa ut. Till skillnad mot Linköping som öste på framåt.

Modo tog ledningen två gånger, men Linköping kvitterade snabbt båda gångerna. Mellan 2–1 och 2–2 gick det bara tolv sekunder.

Att det stod 2–2 inför slutperioden kan Modo tacka turen, målvakten Mikael Tellqvist och dennes målram.

Linköpings rättmätiga ledningsmål kom till slut, fem minuter in i andra perioden – kvitterat två minuter senare av Modo, som sedan under en period spelade sin bästa hockey i matchen.

Samtidigt började Linköping bli försiktigare, då oavgjort räckte för att slippa kvalserien.

Linköping fick läge att avgöra – på straff. Men Carl Söderberg sköt utanför.

I stället\~satte Nicklas Danielsson 4–3 och Linköping var då nere i kvalserien.

Men med dryga minuten kvar lyckades Pär Arlbrandt kvittera i spel sex mot fem och tom kasse och rädda Linköping från ett ovisst kvalspel.

Modo avgjorde sedan straffläggningen, men det spelade ingen roll för något av lagen. Modo blev slutspelsklart när Växjö förlorade mot Luleå.