Annons
I går inleddes tävlingsspelandet och i dag väntas publikfesten ta riktig fart.
Sport • Publicerad 21 juli 2008
I går startade boule-SM. Nu invaderas Borås av deltagare från hela landet.
I går startade boule-SM. Nu invaderas Borås av deltagare från hela landet.Foto: Anna Didriksson

SM i boule är igång.

– Det är bra här i Borås, man har nära till allt och det är bra utrymmen, säger Robert Boström, ordförande i Svenska Bouleförbundet.

Annons

Borås har förvandlats. Under sex dagar, med start i går, är staden Sveriges boule-centrum.

SM avgörs, för första gången på tolv år, i Borås. På Ålgård-/Broplan är det boule som gäller för hela slanten. Serveringstält, sekretariatsvagn, shop och hoppborg – alltihop finns uppsatt temporärt under mästerskapet, för att alla ska trivas.

– Det är en stor del av boule-SM, att arrangörsföreningen ska kunna erbjuda evenemang runt omkring själva boulen, säger Robert Boström.

Han är sedan april månad ordförande i det svenska bouleförbundet och har varit med på många Sverigemästerskap.

– Arrangörerna här var färdiga i god tid och har gått i väntans tider ett tag nu. Borås är bra som mästerskapsstad eftersom det är perfekt att vara här där alla kan spela på samma ställe säger han och blickar ut över den stora grusplanen.

– Dessutom är det ju perfekt med campingen bredvid och att det är nära till stan och boende där också.

På plats i Borås kommer det i dag, när de öppna tävlingarna drar igång, att vara ungefär 2320 deltagare, många med sina nära och kära vid sidan om. Det har tidigare pratats om att ungefär 6000 starter kommer att göras i de totalt fyra olika klasserna; singel, dubbel, trippel och mixed dubbel.

Skulle vädrets makter ställa till det för arrangörerna så finns möjligheten att spela på Ryda sportfält, som får agera ”reservplan”.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons