Annons

Debutanten räddade Häcken efter galen avslutning

När Brommapojkarna kvitterade till 2–2 i den 89:e minuten räknade nog alla med att Häcken sent tappat segern i det allsvenska mötet.
Men två mål på övertid från nyförvärvet Amor Layouni räddade mästarklubben som vann med 4–2.
– Vi förlorar aldrig tron på det vi gör, sade matchhjälten till Discovery+ efter matchen.
Fotboll • Publicerad 15 juli 2023
Häckens Amor Layouni (till vänster) frälste Häcken i sin första allsvenska match för klubben. Arkivbild.
Häckens Amor Layouni (till vänster) frälste Häcken i sin första allsvenska match för klubben. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

BK Häcken kom till spel utan allsvenskans skyttekung Benié Traore – då Häcken är i förhandlingar om en övergång av anfallaren. Och utan sin målspruta hade hemmalaget det inledningsvis svårt att hitta nätet hemma mot Brommapojkarna.

I halvtid hade man ändå ledningen med 1–0 då Ibrahim Sadiq spräckte målnollan efter en hörna. Det sedan han fått hjälp från BP:s unge målvakt Filip Sidklev som kom helt fel ut på bollen och lämnade målet öppet.

Annons

I den andra halvleken var det BP som skapade chanserna. Men med dryga kvarten kvar kunde i stället Häcken sätta spiken i kistan genom ett fantastiskt skott från Mikkel Rygaard.

Trodde alla.

"Dominerar den här matchen"

BP reducerade till 1–2 med tio minuter kvar och Nikola Vasic hittade den sena kvitteringen.

– Totalt sett dominerar vi den här matchen i 70-75 minuter kanske och vi ska så klart vinna. Men det har varit lite så. Vi har spelat väldigt bra i ganska många matcher nu men lyckas inte vinna, och till och med förlora, sade BP-tränaren Olof Mellberg till Discovery+ efter matchen.

Trots den sena kvitteringen skulle alltså hemmalaget dra det längsta strået sedan inbytte Amor Layouni fått en drömdebut för Häcken i allsvenskan genom två mål på övertid.

– Det känns fantastiskt. Det var inte vår bästa match, men det händer ibland. Även de bästa lagen har dåliga matcher, sade Layouni efter matchen till Discovery+ och fortsatte:

– Vi förlorar aldrig tron på det vi gör. Vi bara fortsätter och fortsätter även om de får en kvittering i slutet. Vi bara körde på.

I och med segern toppar Häcken just nu allsvenskan men med två fler spelade matcher än Elfsborg som tagit lika många poäng – 35.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons