GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dansk diplomatisk bojkott av OS

Olympiskt • Publicerad 14 januari 2022
Danmarks utrikesminister Jeppe Kofod. Arkivbild.
Danmarks utrikesminister Jeppe Kofod. Arkivbild.Foto: Nils Meilvang/Ritzau/TT

Danmarks regering gör till skillnad från Sveriges politisk sak av OS i Peking. Inga danska ministrar reser till OS – en markering mot Kinas brott mot mänskliga rättigheter, säger Danmarks utrikesminister Jeppe Kofod.

– Det är ingen hemlighet att vi från danskt håll är mycket bekymrade över människorättssituationen i Kina, säger Jeppe Kofod.

Inte heller Sveriges regering åker till OS, men från svenskt håll pekar man på coronasituationen i världen som skäl till beslutet.

Jeppe Kofod säger att den danska regeringen försökt få till en gemensam diplomatisk bojkott bland EU-länderna, utan att lyckas.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.