Marlene Laggren prickade in fem mål och passade fram till ett när Dalsjöfors tog årets största seger.
Sport • Publicerad 2 oktober 2010

Efter elva minuter satte Frida Persson 1–0 på returen från Marlene Laggrens skott. Sju minuter senare stötte Laggren in 2–0 efter ett mönsteranfall signerat Matilda Ryytty.

3–0 gjorde Laggren på första halvleks stopptid – och i andra halvlek satte hon ytterligare tre mål: 4–0, 6–0 och 7–0. 5–0-målet gjordes av Malin Svenjeby.

– Det var länge sedan jag gjorde fem mål i samma match. Det har absolut inte skett i den här divisionen innan – senast var nog på F12-nivå, sa Laggren direkt efter matchen till BT.

Även toppkonkurrenten Öster vann sin match (3–0 mot Tölö) och ligger fortfarande en poäng bakom serieledande Dalsjöfors. Två matcher återstår – och om Öster förlorar borta mot tabellfyran Qbik nästa lördag kan Dalsjöfors säkra en allsvensk plats vid seger mot Stattena nästa söndag.

I sista omgången spelar Dalsjöfors hemma mot IFK Kalmar samtidigt som Öster möter Falkenberg.

– Vi har saken i våra egna händer och ska klara det här. Vi ska spela som vi gjort hittills under säsongen, så kommer det att gå vägen, säger Dalsjöfors mittfältare Matilda Ryytty.

Dalsjöfors–Falköping 7–0 (3–0)

Mål: 1–0 Frida Persson (11), 2–0 Marlene Laggren (18), 3–0 Marlene Laggren (45), 4–0 Marlene Laggren (58), 5–0 Malin Svenjeby (62), 6–0 Marlene Laggren (73), 7–0 Marlene Laggren (74).

Varning, Falköping: Besmira Morina.