Dalsjöfors håller undan

Att matchen blev flyttad i sista sekund brydde inte Dalsjöfors.
Efter praktmål av Marlene Laggren och Linda Westberg kom elfte segern för säsongen och fortsatt serieledning.
Sport • Publicerad 19 september 2010
BÄST PÅ PLAN. Marlene Laggren och Dalsjöfors behöll sin serieledning genom att slå toppkonkurrenten QBIK med 3?2.Foto: Jörgen Jarnberger

fotboll, Söderettan, damer

Dalsjöfors–QBIK 3–2

Efter de senaste dagarnas rejält tilltagna nederbörd flyttades toppmatchen mot QBIK i sista stund från Ramnavallen till Borås Arena.

Det verkade inte hämma Dalsjöfors och framför allt Marlene Laggren under matchens första halvlek. I den åttonde minuten kom den oerhört nyttiga forwarden fri med QBIK:s målvakt Maria Yatrakis, och avslutet med vristen utanför straffområdet satt perfekt i högra krysset.

– Ja, herregud, jag vet inte vad tänkte egentligen. Först ville jag lobba målvakten men bestämde mig till slut för att dra till, och det blev ju riktigt bra det med, sade en mer än nöjd Marlene efter matchen.

En kvart in utökades hemmaledningen genom ett självmål. Sara Jardving slog en frispark som damp ner i QBIK:s straffområde där en olycklig Josefine Johansson synbart styrde in bollen i eget mål. Så långt allt mycket väl för ett DGoIF som ägde matchen.

Dock skulle orosmolnen hopas snabbt efter 2–0. Först fick lagkaptenen Anna Lindén utgå med hjärtklappning – något hon råkar ut för någon gång per säsong – och kort därefter stod QBIK:s Emmie Johansson för ett solonummer och reducerade.

– Vi fick en flygande start och blev kanske lite bekväma för tidigt. QBIK är ett riktigt bra lag och deras reduceringsmål var inte rättvist, men ändå logiskt med tanke på deras individuella skicklighet, säger Dalsjöfors tränare Joakim Carlsson.

För Linda Westberg tog det dock bara fem minuter att skaka av sig QBIK:s uppstickeri.

Med vad som förmodligen var hennes livs träff dundrade hon på bollen snett utanför straffområdet på direktpass från Matilda Ryytty. Nätet rasslade i bortamålvaktens vänstra kryss och ordningen var återställd.

Om första halvlek gick till Dalsjöfors på poäng var det helt ombytta roller i den andra. QBIK satsade allt framåt och pressade tillbaka Dalsjöfors i princip fram till slutsignal.

Men tack vare ett resolut försvarsspel och en hårt jobbande Marlene Laggren som gav sitt lag välbehövlig tid vid ett flertal tillfällen undkom Dalsjöfors med tre poäng och blotta förskräckelsen efter dels Stina Björkströms 2–3 i den 86:e plus ett par livsfarliga QBIK-lägen på övertid.

– Grymt skön seger naturligtvis. Nu behåller vi serieledningen trots att vi inte var bra under hela andra halvlek, men det spelar ingen som helst roll nu med tre poäng i handen, säger en leende Joakim Carlsson.