Annons

Dalsjöfors första amerikanska nyförvärv: "En stor utmaning"

Dalsjöfors internationella nyförvärv är på plats. I dag debuterar amerikanskan Alex Singer, 23, för sitt nya lag i träningsmatchen mot Sil.
Sport • Publicerad 26 februari 2011
GLAD I GRÖNT. Dalsjöfors amerikanska nyförvärv Alexandra ?Alex? Singer presenterades igår. Redan idag väntar debut för Singer i träningsmatchen mot Sil. foto Jan pettersson
GLAD I GRÖNT. Dalsjöfors amerikanska nyförvärv Alexandra ?Alex? Singer presenterades igår. Redan idag väntar debut för Singer i träningsmatchen mot Sil. foto Jan petterssonFoto: Jan Pettersson

– Jag är här för att anta en stor utmaning, säger hon.

Efter att ha spelar klart säsongen för sitt Perth Glory i australiensiska fotbollsligan åkte Alexandra ”Alex” Singer hem till New York i USA för att mentalt förbereda sig inför sitt nya äventyr.

Annons

Att spela för nykomlingen Dalsjöfors i svenska damallsvenskan.

I går presenterades Singer på en presskonferens, och hon är sugen på att få komma igång.

– Jag har alltid sökt utmaningar och upplevelser här i livet, och när den här chansen kom upp så tvekade jag inte. Jag ser fram oerhört mycket att få ta del av Sverige och dess kultur, och naturligtvis spela fotboll, säger hon.

Har du diskuterat din roll i laget med tränarna?

– Ja, lite grann. De vill att jag ska spela som ett försvarsankare och vara en ”vocal leader”, den som står för den viktiga kommunikationen ute på planen. Jag har inga problem med att ha förväntningar och press på mig, det måste man klara av om man vill bli bra.

Än så länge bor Singer på hotell i Borås, men inom kort ska hon inkvarteras i en lägenhet i Villastaden. I torsdags tränade hon för första gången med laget på Borås Arena och i dag begår hon debut i lagets träningsmatch borta mot Sil.

– Jag är redo. Det kommer förmodligen vara lite nervöst de första minuterna, men så måste det få vara. Får jag bara en bra start på matchen ska det inte vara några problem, säger Singer.

Dalsjöfors tränare Staffan Thorstensson är mycket nöjd över att hans tilltänkta försvarsgeneral äntligen har anslutit.

Enligt honom har Alex Singer alla de färdigheter som laget så hett eftertraktar.

– Alex är tuff, snabb och väldigt bra i huvudspelet. Precis den spelartyp som vi har letat efter, så det känns naturligtvis oerhört bra att ha henne här nu. Vi vill få in henne i laget och spelsättet så snabbt som möjligt, så därför är det ingen idé att vänta med hennes debut, säger han.

Alex Singer

Ålder: 23 år

Längd: 175 centimeter

Vikt: 63 kilo

Position: Mittback, ytterback eller defensiv mittfältare.

Tidigare klubbar: University of Virginia (2005–2008), Long Island Fury (2006), Washington Freedom (2007–2010), Perth Glory (Australien, 2009 och 2010), Dalsjöfors GoIF (2011–)

Karl Åkerström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons