Dalsjöfors hade chanser i massor. Men även mängder av missar.
Sport • Publicerad 10 augusti 2008

Det fällde avgörandet och laget inkasserade säsongens fjärde förlust.

– Tråkigt sätt att att förlora på, sade tränaren Ethem Muameleci.

Förutsättningarna var inte de bästa på Strandvallen i Värmland. Planen var nästintill vattensjuk samtidigt som de blåste rejält – spelet blev därav inte av högsta kvalité men det var Mallbacken som bemästrade de svåra omständigheterna bäst.

Efter att ha varit tillbakapressade i cirka 20 minuter fick gästerna och målvakten Sofia Löfdahl kapitulera för första gången. En misslyckad rensning och Linda Wallin kunde trycka in 1–0.

Dalsjöfors spelade upp sig och hade ett skott i kryssribban samt ett friläge. Men instället för en reducering satte hemmalaget tvåan precis innan halvtidsvila.

Ett psykologiskt tungt mål.

– Definitivt. Vi hade ju fina lägen men istället får de ett mål. Så här i efterhand kan man nog säga att det var lite matchavgörande, menade Muameleci.

De grönvita gjorde dock en mycket stark andra halvlek och var stundtals det avsevärt bättre laget. Fanny Forsman, Isabell Ejdeholm och Jessy Sharro hade alla varsitt friläge men lyckades inte få bollen i mål.

Med sekunder kvar av matchen blev det 3–0.

– Jag tycker inte de siffrorna återspeglar matchen. Sett över 90 minuter var de något bättre men det var vår oförmåga att få bollen i mål som gjorde att vi förlorade, avslutade Muameleci.