Annons

Cricketlegendaren: Blir robotar med spottförbud

Den legendariske cricketspelaren Wasim Akram från Pakistan varnar för att spelarna kommer att bli som robotar efter att det tillfälligt införts ett förbud mot att spotta på bollen.
Anledningen till förbudet är att minska risken för att sprida coronaviruset.
Cricket • Publicerad 10 juni 2020
Pakistans tidigare cricketstjärna Wasim Akram, i mitten. Arkivbild.
Pakistans tidigare cricketstjärna Wasim Akram, i mitten. Arkivbild.Foto: K.M.CHAUDARY /AP/TT

Att spotta på bollen eller att med handen smeta ut saliv på bollarna är i cricket en viktig del av spelet. Internationella cricketförbundet har dock tillfälligt förbjudit spelarna att göra det eftersom det anses medföra en risk för smittspridning.

– Det kommer att göra kastarna till robotar, att de kommer och kastar utan spinn, säger den tidigare cricketstjärnan Wasim Akram.

Annons

– Jag är absolut för försiktighetsåtgärder i dessa tuffa tider, så kastarna måste vänta på att bollen ska bli tillräckligt välanvänd och sliten för att de ska kunna kasta med spinn.

Svett kan man däremot fortfarande applicera på bollen. Men det ger Akram inte mycket för. Ibland är det till och med för kallt, tror han, och för mycket svett gör i stället bollen för våt.

Han uppmuntrar dock till att man kan hitta lösningen på konstgjord väg.

– Jag tror att de måste hitta en rimlig lösning

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons