Annons

Covid-19 stoppar Bø – missar Östersund

Johannes Thingnes Bø har varit oslagbar i skidskytte i vinter. Men nu är han nere för räkning. Han har testat positivt för covid-19 och missar minst två av tre världscuplopp i Östersund i veckan.
Skidskytte • Publicerad 6 mars 2023
Johannes Thingnes Bø är covidsmittad och missar Östersundstävlingar.
Johannes Thingnes Bø är covidsmittad och missar Östersundstävlingar.Foto: Petr David Josek/AP/TT

Han kan möjligen ansluta till söndagens avslutande masstart.

Johannes Thingnes Bø och hans bror Tarjei testade positivt för corona i lördags, men båda körde jaktstarten i världscupen i Nove Mesto – och slutade etta och tvåa. På söndagen visade proverna på nytt att de var smittade. De stod därför över mixedstafetten och singelmixedstafetten.

Annons

Brödernas plan var att efter tävlingarna i Tjeckien åka tillsammans med de övriga i skidskytteeliten i det chartrade planet till Östersund. Men flera andra åkare protesterade, de ansåg att det skulle medföra en för stor risk för dem med coronasmittade på samma flyg.

Bröderna Bø fick i stället resa hem till Norge. Norges skidskytteförbund meddelade på söndagskvällen att de tidigast tävlar på söndag, då världscuptävlingarna i Östersund avslutas med masstart. I nästa vecka avslutas världscupen i Oslo.

I Östersund blir det distanslopp på torsdag, stafetter på lördag och så masstarterna på söndag.

Johannes Thingnes Bø leder världscupen överlägset efter 14 individuella segrar i världscupen. Han tog också fem guld i VM nyligen.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel land för Nove Mesto. Rätt är att det ligger i Tjeckien.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons