Annons

Franska reservmålvakten drabbad av corona

På lördag möter svenska fotbollslandslaget Frankrike i Nations League.
Nu har den franska truppen drabbats av ett coronafall.
Målvakten Steve Mandanda har testat positivt, bekräftar det franska förbundet.
Fotboll • Publicerad 3 september 2020
Steve Mandanda har testat positivt för corona. Arkivbild.
Steve Mandanda har testat positivt för corona. Arkivbild.Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

Tidningen Le Figaro skriver att 35-årige Steve Mandanda, till vardags i klubblaget Marseille, har testats två gånger – och att båda proven var positiva. Mandanda, som är reservmålvakt i landslaget bakom storstjärnan och lagkaptenen Hugo Lloris, kommer nu att lämna den franska truppen, som är samlad på träningsanläggningen Clairefontaine.

Sedan tidigare har även mittfältsprofilen Paul Pogba testat positivt för corona. Han hann dock aldrig ens ansluta till landslagstruppen, som ännu inte rest till Sverige för lördagens match på Friends arena i Solna. Frankrike planerar att flyga till Sverige vid lunchtid under fredagen.

Samtidigt som uppgifterna om Mandandas positiva coronatest publicerades meddelade den franska storklubben Paris Saint-Germain att ytterligare tre spelare i truppen smittats med viruset. Enligt tidiningen L'Equipe handlar det om Keylor Navas, Mauro Icardi och Marquinhos. Det betyder att totalt sex spelare i mästarklubben har corona, en av dem är brasilianska superstjärnan Neymar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons