Annons

Corona förlänger SDHL-grundserien

Ishockey • Publicerad 3 februari 2021
Grundserien i SDHL förlängs med en vecka och starten av slutspelet flyttas också. Arkivbild.
Grundserien i SDHL förlängs med en vecka och starten av slutspelet flyttas också. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Damhockeyligan SDHL förlänger grundserien med en vecka och därmed flyttas också slutspelsstarten framåt. Anledningen är coronapandemin. Såväl Djurgården som Modo och HV71 är drabbat av smittspridning. De två förstnämnda lagen har fått fyra matcher framflyttade och HV:s hemmamatcher mot SDE och AIK i helgen är också uppskjutna.

Sista grundserieomgången spelas den 26 februari i stället för 19 februari. Därefter startar slutspelet, men datum för det är inte klart.

"Det är en extrem tid och säsong och det är en rad olika alternativ och scenarion som setts över inför kommande slutspel. Eftersom vi har en omfattande smittspridning just nu i flera SDHL-lag och grundseriens speldagar går åt fort när matchflyttar sker, väljer vi att skjuta fram slutspelet en vecka", säger SDHL:s sportchef Gizela Ahlgren Bloom i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons