Annons

Colting nära knäckas: "fruktansvärt"

Jonas Colting närmar sig målet.
Sport • Publicerad 13 augusti 2014
Foto: Helena Berg

Målgång på fredag i Göteborg. Men i går kunde simningen genom Sverige tagit slut.

– Allting ställdes på sin spets där och då. Det var fruktansvärt. Det värsta jag varit med om, säger han till BT.

Annons

Sex veckor och 60 mil är snart över. På fredag är det tänkt att Jonas Colting ska simma in i Göteborg och därmed fullborda resan genom Sverige. Projektet som genomförs till förmån för välgörenhetsorganisationen Water Aid har fått stor uppmärksamhet i tv, radio och press men framförallt på sociala medier.

Men med bara dagar kvar kunde styrkeprovet tagit slut. De senaste dagarna har han kämpat sig igenom öppet vatten i Vänern, något som för en simmare går att likställa med öppet hav. På bilder och filmer från simningen syns stora vågor skölja över både Colting och följebåten.

BT fick i går eftermiddag en pratstund med en fullständigt slutkörd Sverigesimmare i Vänersborg. Just då vilande för att senare simma vidare till slutmålet för dagen, Trollhättan.

– Det var på håret att det gick alltså. Hade ont och frös något så fruktansvärt på slutet. Jag har haft extrema ångestattacker, vredesutbrott men också varit rädd. Man är liten på vattnet. Han som kör följebåten, en 71-åring man som fiskat på Vänern i hela sitt liv ville inte köra vidare. Vi fick avbryta när det blev storm och fortsätta senare. Miserabelt! Men jag klarade det och vi håller schemat. När jag var färdig hade jag okontrollerad gråtfrossa ett bra tag.

Men det värsta är alltså över. Nu talar allt för att Colting på fredag når Göteborg som planerat.

Victor Fridén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons