Annons

Christiansens skada värre än väntat

Skadeeländet fortsätter för Jesper Christiansen, 32. En spricka i brosket stoppar målvakten från spel.
Sport • Publicerad 6 september 2010

– Det är omöjligt att säga hur länge han blir borta, men han lär inte spela mot Mjällby, säger Elfsborgs fysioterapeut Martin Bergqvist.

Jesper Christiansens skador har avlöst varandra ?sedan han kom till Elfsborg från FC Köpenhamn i juli. I sin debut bröt den danske landslagsmålvakten tummen.

Annons

När han kom tillbaka hann han stå en och en halv match innan oturen grinade honom i ansiktet igen ?– då via en stukad fot. Nu har stukningen visat sig vara värre än i vanliga fall.

– Hans fot är fortfarande väldigt svullen, så vi beslutade oss för att göra en magnetröntgen, eftersom ?rehabträningen inte har hjälpt, säger Bergqvist.

Magnetröntgen gav klarare besked.

– Det upptäcktes att det finns en liten spricka i brosket. Därför har vi fått som råd från Leif Swärd (idrottsläkare) att avvakta och låta Jesper själv känna när foten är redo, säger Bergqvist.

Innebär det att han missar Mjällbymatchen på lördag?

– Han lär inte kunna spela då. Hur många veckor det här tar är omöjligt att säga. Svullnaden måste gå ner. Han kan gå på foten, men det gör ont när han springer, hoppar eller slår till en boll.

BT sökte i går Jesper Christiansen för en kommentar, dock förgäves.

– Han nästan skrattar åt det här skadeeländet. Det är så overkligt att allt händer nu, han har aldrig varit skadeförföljd tidigare, säger Martin Bergqvist.

Men allt är inte nedåt i Elfsborgs sjukstuga. Stefan Ishizakis prognos ser allt mer positiv ut – och mycket talar för att mittfältaren gör comeback på lördag.

– Han är med på allt förutom spelövningarna i slutet av träningen. Han kan skjuta för fullt och visar ett bra resultat i ”start, stopp, vändning”, säger Martin Bergqvist.

Christiansens skador

I sin första match, Europa League-drabbningen hemma mot Iskra Stal, bröt han tummen.

I den allsvenska debuten, borta mot Häcken 22 augusti, stukade Christiansen foten och tvingas bryta.

Nu har det visat sig att skadan är värre än en vanlig stukning. En spricka i brosket gör att foten fortfarande är svullen – mer än två veckor efter matchen.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons