Annons

Christian Olsson gör comeback

New York blir platsen för Christian Olssons utomhuspremiär i tresteg.
Sport • Publicerad 10 juni 2010
Foto: Tomas Oneborg/SCANPIX

Den nyblivne pappan är en av fyra svenskar som är med i Diamond league-galen i New York på lördag.

Christian Olsson har inte tävlat sedan han tvingades avbryta VM-finalen inomhus i mars på grund av en hälseneskada. Den forne OS- och världsmästaren har flera år av skadeproblem bakom sig.

Annons

Men på lördag blir det comeback för den nu 30-årige Göteborgaren.

– Han har haft Diamond league-galan i New York i tankarna ett tag och bestämde sig förra veckan, säger förbundskapten Stefan Olsson till TT.

Christian Olsson räknar sedan med att vara med i lag-EM i Budapest den 19–20 juni. Så när kapten Olsson presenterade den första delen av truppen till lag-EM fanns trestegsstjärnan Olsson med.

Christian Olsson får sällskap av Susanna Kallur, Carolina Klüft och Linus Thörnblad i New York. För Susanna Kallur blir det comeback i stora sammanhang sedan hon skadade sig i OS i Peking hösten 2008. Hon gjorde smygpremiär på 100 meter häck i en mindre tävling i Spanien den 29 maj.

– Det blir en spännande och viktig lördag för oss, säger Stefan Olsson.

Siktet för Olsson och de andra svenska stjärnorna är förstås inställt på EM i Barcelona i slutet av juli.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons