Annons

Chockförlust för Söderling

Robin Söderling är utslagen ur Stockholm open. Florian Mayer, Tyskland, skrällde när han besegrade svensken, 7–6, 6–1, i kvartsfinalen.
Sport • Publicerad 22 oktober 2010
Robin Söderling
Robin SöderlingFoto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Söderling var tänkt att möta världstvåan Roger Federer i söndagens final men åkte i stället ut redan i kvartsfinal mot 47-rankade Mayer. I första set hade svensken en setboll men med Mayers tredje setboll säkrade han setet och kunde vinna andra set enkelt. I semifinalen möter han Jarkko Nieminen, Finland.

Söderling klagade efter matchen på att han saknade tajmingen i sitt spel:

Annons

– Jag är lite tidig. Träffar inte bollen rätt på backhandsidan, sade Söderling i tv-intervjun omedelbart efter förlusten.

– Sedan spelar han bra. Han var bättre än jag och rör sig väldigt bra. Han varierar också spelet ganska bra och missar inte mycket, sade Söderling.

För Söderling hade en vinst inte bara betytt en semifinalplats i Stockholm open utan också att han redan varit klar för Masters-slutspelet i London. Nu får han i stället försöka säkra platsen i turneringen i Valencia som väntar härnäst.

För arrangörerna är förlusten ett dråpslag. De hade hoppats på en drömfinal mellan världstvåan Roger Federer och Söderling. I stället blir det nu Jarkko Nieminen eller Florian Mayer som går till final. I fredagens sista kvartsfinal möts Federer och landsmannen Stanislas Wawrinka.

Florian Mayer var desto mera nöjd:

– Det är en av mina tre största segrar i karriären. Jag är väldigt glad.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons