Annons

Chicago utklassade Detroit i NHL

Chicagos Patrick Kane gjorde karriärens 400:e mål när Detroit gästade i NHL-ishockeyn. Och han blev inte ensam om att peta in pucken i passen. Chicago vann mötet med 7–2.
Ishockey • Publicerad 1 mars 2021
Chicagos Patrick Kane firar det 400:e målet med Ryan Carpenter.
Chicagos Patrick Kane firar det 400:e målet med Ryan Carpenter.Foto: Nam Y. Huh/AP/TT

– Det är kul att ha gjort dem (målen) och trevligt med den här typen av milstolpar. Det betyder troligtvis att jag har spelat ett tag. Men jag känner att jag vill fortsätta, bli bättre och göra fler (mål), säger Patrick Kane efter matchen.

Kane noteras dessutom för två assist medan lagkamraten Ryan Carpenter gjorde två mål.

Annons

Kevin Lankinen i Chicagomålet räddade 44 puckar, medan Thomas Greiss i Detroitmålet lyckades stoppa 25 stycken.

I New York, där Islanders tog emot Pittsburgh, höll hemmamålvakten Ilja Sorokin nollan för andra matchen i rad och skyttet var till en början riktigt risigt av Pittsburgh. Först efter femton spelade minuter kom lagets första skott mot Sorokin.

Oliver Wahlström gjorde ett mål och en assist för Islanders.

Wahlström har nu plockat poäng i fyra matcher i rad och har tillsammans med Ottawas Josh Norris flest powerplaypoäng av ligans rookies.

– Hans självförtroende fortsätter bara att växa och han blir bättre och bättre, säger lagkamraten Josh Bailey om Wahlström.

– Det har varit fantastiskt, säger Wahlström själv och fortsätter:

– Varje gång jag ser mitt namn i uppställningen är det verkligen en ögonöppnare. Det är otroligt att vara i det här omklädningsrummet med dessa killar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons