Arsenal utklassat – segersviten bruten

Obesegrat i tre månaders tid – men borta mot Liverpool bröts sviten med ett brak.
Arsenal föll på Anfield i Premier League med hela 0–4.
För en annan Liverpoollegendar blev det också segerjubel. Steven Gerrard debuterade som manager i Aston Villa med seger.
Fotboll • Publicerad 20 november 2021
Mohamed Salah jublar efter sitt mål i Liverpools storseger, 4–0. över Arsenal.
Mohamed Salah jublar efter sitt mål i Liverpools storseger, 4–0. över Arsenal.Foto: Jon Super/AP/TT

Arsenal började Premier League-säsongen uselt, men vände och hade en förlustfri svit på tio matcher med liga- och cupspel inräknat.

Londonlaget var bara tre poäng bakom toppkvartetten i ligan.

Men ett revanschsuget Liverpool stoppade sviten.

Tränarbråk tände

Efter förlusten senast mot West Ham vaknade Liverpool till liv sedan managern Jürgen Klopp haft en hetsig diskussion med Arsenals manager Mikel Arteta efter en ganska trög första halvtimme.

I den 39:e minuten nickade Sadio Mané in 1–0 och sedan var Arsenal ett slaget lag.

I andra halvlek fyllde Diogo Jota, Mohamed Salah och inhopparen Takumi Minamino på med hemmamål.

Liverpool klev upp på andra plats i tabellen, fyra poäng bakom ledande Chelsea.

Det var inget snack för serieledarna heller. Det var klasskillnad mellan lagen när Chelsea på bortaplan körde över Leicester med 3–0.

Resultatet var i underkant.

Redan i första halvleken gick Chelsea upp i en 2–0-ledning. Antonio Rudiger nådde högst på en hörna slagen av Ben Chilwell och nickade in 1–0 i den 14:e minuten.

Sedan stormade N'Golo Kanté mot straffområdet i en soloprestation och utökade ledningen med ett vänsterskott när en halvtimme av matchen var spelad.

Christian Pulisic fastställde slutresultatet när han förvaltade Hakim Ziyechs inspel och stötte in 3–0 med knappt 20 minuter kvar av matchen.

Gerrard vann i debuten

Flera tränarrockader har gjorts i Premier League under landslagsuppehållet. Inte mindre än tre klubbar hade presenterat nya tränare inför helgen. Den mest anmärkningsvärda utnämningen?

Steven Gerrad är tillbaka på engelsk mark från skotska Rangers, nu som huvudansvarig i Aston Villa.

Och hans första match fick ett lyckligt slut. 2–0-seger och Gerrard kan räkna hem sina första tre poäng som Premier League-tränare.

Det var länge en chansfattig match, som också såg ut att sluta mållöst.

Men innan den var slut ville anfallaren Ollie Watkins annat. Han fick bollen av Ashley Young, drev den mot straffområdet och curlade in bollen i bortre gaveln i den 84:e minuten.

När sedan Tyrone Mings rakade in en retur till 2–0 exploderade Villa Park. Steven Gerrard kunde inte önskat sig en bättre start som tränare i Aston Villa.