Annons

Celso Borges tror på fler vinster

Nöjd med segern mot Uruguay. Men Costa Ricas – och AIK:s – mittfältare Celso Borges tror det finns mer att hämta av laget som skrällde med lördagens 3–1-seger i Brasiliens nordöstra strandstad.
– Vi kan gå precis så långt vi vill, säger han.
Sport • Publicerad 15 juni 2014
Foto: 

Med händerna i fickorna glider Celso Borges långsamt genom mixade zonen under VM-arenan Castelão i Fortaleza.

Hastigheten styrs av att det är många som vill prata med AIK:s mittfältare.

Annons

Och han inte den som tackar nej.

Borges stannar gärna till då och då för att med ett leende dela några ord med journalister från världens alla hörn efter den historiska segern, Costa Ricas första någonsin mot Uruguay.

– Klar att det här känns skönt, säger han.

– Det är ju nästan bara den här matchen som betyder något. Det är i ett VM, så det känns bra. Men det är klart att jag blir ännu gladare om vi lyckas fortsätta på det här viset.

"Gjorde bra saker"

En större framgång än just premiärsegern är också något som han tror är möjligt.

Efter att ha varit på planen under Costa Ricas vändning mot Uruguay känner han att det finns mer att hämta än vad laget visade upp under lördagen.

– Vi gjorde hela tiden bra saker. Vi stängde vårt mittfält på ett bra sätt, vi fick in våra yttermittfältare bakom deras backlinje, säger han och konstaterar att inte ens Edinson Cavanis 0–1-mål skapade någon oro bland spelarna.

– Nej, vi visste hela tiden vad vi skulle göra. Det gjorde att vi lyckades behålla lugnet och till slut vända på matchen.

TT: Förutom det, vad gjorde att ni lyckades vända på matchen?

Annons

– Vi trodde på vår taktik och gjorde verkligen ett bra arbete, ett bra defensivt arbete. Det gjorde att vi lyckades ställa om till snabba kontringar, och gjorde att vi fick med oss det här resultatet.

Sinne för detaljer

Det är just förbundskapten Jorge Luis Pintos sinne för detaljer, scouting och matchupplägg som kan blir avgörande, tror Borges.

Upplägget kan innebära att Costa Rica når längre än vad de gjorde Italien 1990, då de blev utslaget av Tjeckoslovakien i åttondelsfinalen.

– Nu har vi visat att vi kan spela bra och kan vi bara spela som tränaren vill att vi ska spela, så kan det blir bra, säger han.

Men att ta ut något i förskott vill inte Celso Borges.

Först väntar Italien i Recife den 20 juni. Sedan England i Belo Horizonte den 24 juni.

– Det är två lag med olika spelstilar. Det är stor skillnad jämfört med hur Uruguay spelar, både sett till taktiken och energin. Men förhoppningsvis ska vi kunna sätta vår prägel på den matchen också och få med oss bra resultat, säger Celso Borges och lovar snabbt en sak innan han glider vidare till nästa intervju.

– Oavsett vad som händer ska vi njuta av det här mästerskapet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons