Annons

Carlsson målskytt i Floridaseger

Lucas Carlsson gjorde karriärens tredje NHL-mål när hans Florida besegrade Detroit i NHL.
Ishockey • Publicerad 6 mars 2022
Alex Nedeljkovic hade det kämpigt i Detroitburen.
Alex Nedeljkovic hade det kämpigt i Detroitburen.Foto: Wilfredo Lee/AP/TT

Florida tog kommandot tidigt när man tog emot Detroit. Fyra minuter in i matchen tog hemmalaget ledningen via Mason Marchment. Detroit lyckades i och för sig tre minuter senare kvittera – via en tjusig styrning signerad Robby Fabbri, där Gustav Lindström noterades för en assist – men därefter var det Florida som resultatmässigt dominerade.

Lucas Carlsson stod för 5–1-målet, när han skrinnade från egna tekningszonen, tog sig obehindrat igenom neutrala och ända fram till skottläge i offensiv tekningszon– ett läge han tog och snärtade in pucken i Detroitburen.

Annons

Självförtroendet hos Brynässonen har vuxit i Florida.

– Att spela i det här laget, det är inspirerande. Det hjälper mig, säger han vid presskonferensen efter matchen.

Finländske Anton Lundell stod för två mål. Det första kom i slutet av perioden, där Lundell i princip vid förlängda mållinjen försökte spela in pucken, men via motståndarklubba i stället fick in den i nätet.

Det andra målet, som cementerade Floridas ledning till 6–1 kom 16 minuter in i tredje. Detroits Lindström misslyckades med en passning efter det att Detroit vunnit en tekning i egen zon. Florida utnyttjade läget och via ett par snabba passningar hamnade pucken till slut på Lundells klubba, som i snävt läge fick in den i högerkrysset via målvakten.

Detroit fick därefter in ett tröstmål och slutresultatet blev därmed 6–2.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons