Annons

Carlsson i slagläge inför avslutningen: ”Över förväntan”

Världsstjärnorna är på plats på Europatourtävlingen i Ale. Inför sistarundan är Linus Carlsson från Borås med i toppen.
– Jag har spelat över förväntan, säger 19-åringen.
DISCGOLF • Publicerad 21 juli 2018
Boråsaren Linus Carlsson har ett bra utgångsläge inför avslutningsrundan på Europatourtävlingen i Ale.
Boråsaren Linus Carlsson har ett bra utgångsläge inför avslutningsrundan på Europatourtävlingen i Ale.Foto: Bengt Lagerstedt

Avslutningstävlingen på Europatouren i discgolf avgörs i helgen på Ale discgolfcenter. Överlägsen ledare inför sista dagen är världsettan Ricky Wysocki från USA. På fjärde plats ligger Linus Carlsson från Borås, tio kast bakom Wysocki, men bara två kast bakom världselvan Jeremy Koling på andra plats. Näst bästa svensk återfinns först på åttonde plats, sju kast bakom Carlsson.

– Jag har spelat bra hittills och det mesta har stämt, säger Carlsson. Det blir nog svårt att ta förstaplatsen, men tvåa eller trea är definitivt inom räckhåll.

Annons

Tävlingen avgörs på två olika banor, gul respektive vit. Den vita, där avslutningsrundan spelas på söndagen, är öppnare och med längre hål. Carlsson hade gärna sett att man spelade på den gula istället.

– Den är mer teknisk och passar mig bättre, säger han. Den vita passar de andra som kastar längre bättre, men om jag inte gör några misstag kan jag absolut gå jämnt med dem. Puttarna är min stora styrka.

Carlsson har stått för den smått makalösa bedriften att göra två ace (hole in one) under tävlingen. Det första under fredagen och det andra under lördagen.

– Hål arton och tio. Häftigt att göra det när man går med världsstjärnorna. De är trevliga och ”tjötar” mer än man tror, samtidigt som de är väldigt fokuserade.

Tidigare har Linus Carlsson ett SM-guld i herrjunior samt en seger på den nationella touren på meritlistan. En seger här skulle 19-åringen, som från och med i år tävlar för Onsala, ranka som det största hittills i karriären.

– Det här är den största tävlingen i Sverige, så det här skulle absolut vara det bästa jag har gjort. Men avslutningsrundan är kvar och det gäller att jag spelar smart och tar de birdies jag kan.

Ludvig LindbergSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons