Annons

Carlerbäck jagar VM-plats

I dag rider Viktoria Carlerbäck för en plats i VM-truppen.
Sport • Publicerad 2 augusti 2014

En felfri terrängritt på Ribersborg i Malmö kan ge en ?direktbiljett till mästerskapet ?i Normandie om en månad.

– Det skulle vara fantastiskt kul, men då ska jag känna att vi har där att göra, säger Carlerbäck till BT.

Annons

Med dressyren just avklarad, efter den första dagen av den internationella klassen i trestjärnig fälttävlan, är det en något dämpad Viktoria Carlerbäck som svarar i telefon:

– 17:e plats är väl inget man hoppar högt över. Vi hade två lite större misstag som kanske kostade sex, sju placeringar, och det känns lite onödigt. Men det är heller ingen katastrof. Känslan är att vi kommer att göra en bra terräng i morgon (läs i dag), och det kommer att behövas, säger 41-åringen från Målsryd.

För mycket ligger i potten.

Vid ett lyckat totalresultat i helgen (tävlingarna avslutas med banhoppning i morgon) kan den rutinerade ryttarinnan, tillsammans med hästen Volt af Källstorp, kvalificera sig för sitt tredje raka VM. Då flera aktuella ekipage redan tvingats lämna återbud har förbundskaptenen Staffan Lidbeck i dag bara fem uttagna – och på måndag ska truppen spikas.

– Jag är väl sexa på listan, och närmast, som det är just nu. Det är mig och Anna Hilton (elva efter första dagen) det egentligen står emellan. Men samtidigt som det vore fantastiskt roligt att göra ytterligare ett VM åker jag inte till vilket pris som helst. Min häst måste kännas 1000-procentig här nere och prestera på topp, annars är det inte aktuellt.

– Jag vet vad som krävs på stora mästerskap och åker inte bara för att få en landslagsjacka, säger Carlerbäck, som i slutet av juni blev svensk mästarinna för andra gången.

Vad tror du om era chanser?

– Ambitionen är att rida felfritt, nära optimaltiden. Kan jag plocka fem till sju placeringar är vi i alla fall med i matchen inför avslutningen. Men jag ser fram emot nästa runda, det ska bli kul. Det är en speciell miljö här i Malmö, och jag tror att det passar min häst.

I klassen CIC2* ligger Carlerbäck tolva på hästen Vanquish efter första dagen.

Anna Almström från Tranemo, på hästen Robini, är tre placeringar bakom.

I huvudklassen leder tyske Andreas Dibowski.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons