Annons

Byttorp slog Norrby i finalen

Det blev Byttorp som tog hem Knallen Cup 2014. Detta efter en dramatiskt final mot Norrby II.
– Det känns alldeles underbart, säger Michael Berglund, segerskytt i Byttorp.
Sport • Publicerad 17 november 2014

Knallen Cup 2014 hade fler deltagande lag än Mariedal Cup 2014. Herrfinalen spelades mellan de båda lokala lagen Byttorp och Norrby II.

Match var till en början mycket jämn, med ett spel som böljade kraftigt fram och tillbaka. Med 5.14 kunde dock Anton Johansson hitta nätet och göra 1–0 för Byttorp. Tre minuter senare drog Byttorp på sig en frispark i farligt läge. Elmin Kurbegovic förvaltade den på bästa sätt för Norrby och 1–1 var ett faktum.

Annons

Det hela avgjordes först med 25 sekunder kvar efter att Norrby dragit på sig sin fjärde frispark vilket resulterade i en straff för Byttorp. Michael Berglund stegade fram och satte segermålet bakom John Östby, till vardags arbetskamrat med Berglund.

– Det blir lättare att gå till jobbet nu, säger Berglund. Det känns underbart att få vinna och jag tycker att vi gjorde det rättvist. Norrby var bra och finalen var jämn, men vi var snäppet bättre.

En seger i turneringen hade han dock inte förväntat sig inför helgen.

– Nej absolut inte. Vi satsade givetvis på att koma så långt som möjligt och det var vårt försvarsspel som var nyckeln. Vi höll positionerna bra och var aggressiva. Vi byggde sedan anfallsspelet ifrån det och det var klanderfritt.

Berglund menar också att det är positivt med lokala lag i topp.

– Ja men absolut. Det brukar vara Boråslag som tar hem det och så även i år. De rena futsallagen kommer mer och mer för varje år men de är inte riktigt där än. Vi får se hur det ser ut om ett par år. Då tror jag att det kan bli svårt för oss andra att vinna sådana här turneringar.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons