Annons

Bulgarien nästa mål för U21-laget

Sveriges U21-landslag hade två chanser att säkra förstaplatsen i EM-kvalgruppen. Den första försvann med 1–2 mot Israel.
Sport • Publicerad 3 september 2010
veriges Rasmus Jönsson stoppas av Israels Rami Gershon och Alfons Dor Malu under EM-kvalmatchen i fotboll på Gamla Ullevi i Göteborg på fredagen.
veriges Rasmus Jönsson stoppas av Israels Rami Gershon och Alfons Dor Malu under EM-kvalmatchen i fotboll på Gamla Ullevi i Göteborg på fredagen.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Den andra är att ta poäng i Bulgarien på tisdag, när kvalgruppen avslutas.

Efter fredagens match i Göteborg fick det svenska U21-landslaget snabbt byta fokus, och helst glömma hälften av matchen på Gamla Ullevi. Israel var ett nummer större från start.

Annons

– Vi är inte alls nöjda med första halvlek. Vi uppträdde ganska ängsligt och initiativlöst, fick inte fart på bollen, fick inte löpningarna, rörelsen och passningsspelet som vi haft tidigare, säger förbundskapten Jörgen Lennartsson.

– Kanske kände spelarna av att det var en avgörande stund, tillägger han.

Duktige mittfältaren Bibras Natcho gjorde 0–1 med ett välplacerat skott i 38:e minuten.

Sverige hämtade mod och inspiration i paus, lyfte sitt spel en nivå – men fick inkassera 0–2 genom Edan Vered i 64:e minuten.

I 77:e minuten tändes hoppet, när Agon Mehmeti dundrade in 1–2 efter en hörna. Men mer blev det inte.

– Vi hade lite tur när vi vann med 1–0 i Israel. Sammanlagt känns en seger för varje lag ganska rättvist. Det var lite surt när vi var nära att kvittera på slutet, men sånt är livet, säger Jörgen Lennartsson.

Sverige är nu tre poäng före Israel och Montenegro inför sista omgången på tisdag. Det svenska laget möter då gruppjumbon Bulgarien borta, medan Israel tar emot Montenegro.

Till saken hör att de fyra bästa tvåorna från tio kvalgrupper följer med gruppsegrarna till höstens avgörande EM-kvalplayoff. Men Jörgen Lennartsson tror inte att de 16 poäng Sverige redan har kommer att räcka för att gå vidare.

– Det är vi inget vi tänker på. Nu ska vi ta den här förlusten som tändvätska för att vinna mot Bulgarien, framhåller Lennartsson.

Elfsborgs allsvenske skyttekung Denni Avdic missade fredagens match, men kanske är med på tisdag.

– Han var sliten efter många tuffa matcher, och har haft lite bekymmer med baksidan av ena låret, säger Jörgen Lennartsson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons