BT storsatsar på Elfsborgsbevakning – Oskar Pålsson ska punktmarkera laget

BT-sportens Oskar Pålsson blir dedikerad Elfsborgsreporter och kommer att punktmarkera herrlaget.
– Vårt mål måste vara att BT ska vara bäst i landet på Elfsborgsbevakningen, säger han.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Fotboll • Publicerad 2 januari 2023 • Uppdaterad 20 januari 2023
Oskar Pålsson blir dedikerad Elfsborgsreporter på BT-sporten.
Oskar Pålsson blir dedikerad Elfsborgsreporter på BT-sporten.Foto: Johan Valkonen

Elfsborg är Sjuhärads i särklass största idrottsförening med en omsättning på 138 miljoner (2021) och ett publiksnitt i allsvenskan på 6494 den gångna säsongen. Det är också det lag som lockar till absolut mest läsning på bt.se.

Därför skruvar BT nu upp bevakningen ett snäpp och gör Elfsborg till Oskar Pålssons huvudsakliga arbetsuppgift, samtidigt som även resten av sportredaktionen kommer att fortsätta bidra med nyhets- och matchbevakning.

Hur kommer det här att märkas?

– Förhoppningsvis både i kvalitet och kvantitet. Jag kommer att röra mig ännu mer i Elfsborgssammanhang, både för att kunna ge bättre närvaro i vår journalistik och för att hitta intressanta personer att lyfta fram.

Säsongen 2023 blir den 16:e i ordningen som Oskar Pålsson i någon form bevakar Elfsborg för BT – och den 13:e som heltidsanställd sportreporter.

Vad ser du mest fram emot i din förändrade roll?

– Det märks tydligt att vi får bra läsning och större respons när vi kombinerar den mer klassiska Elfsborgsbevakningen med nya grepp. Intervjun med A-lagets förre busschaufför Abraham Kryssman är ett exempel, reportaget om Arber och Besfort Zenelis pappa Avni ett annat och greppet att skildra en match ur Per Fricks ögon i höstas ett tredje. Den sortens tidigare oskrivna grejer vill jag göra mer av, säger Pålsson, som även i fortsättningen kommer att fortsätta att skriva krönikor.

– Elfsborg är det enda ämnet i BT:s upptagningsområde som vecka efter vecka lockar nationell media till Borås. Vårt mål måste vara att BT ska vara bäst i landet på Elfsborgsbevakningen och det här är ett led i det. Självklart är rappa nyheter en del i det – men framför allt tror jag på den mer genomarbetade journalistiken. Vi kommer aldrig kunna slå ut sändande tv-bolags matchbevakning eller kvällstidningarnas silly season-experter – men kontrar med större Elfsborgskunskap än någon annan redaktion, närvaro, trovärdighet, interaktivitet och exklusivitet. Jag tror att vår liveartikel med ett levande Elfsborgsflöde kommer att vara en guldgruva för dem som vill hålla sig uppdaterade.

Oskar Pålsson kommer att bevaka Elfsborgs träningsläger på plats i portugisiska Algarve i början av februari.

Hur ser du på Elfsborgs chanser säsongen 2023?

– Strax bakom toppen är en rimlig målsättning just nu – den stora utmaningen blir för antingen Lagerbielke eller Buhari att täppa till luckan som Väisänen kommer att lämna efter sig, för Baidoo att fortsätta leverera poäng samt för lagets ytterforwards att hitta rätt. Kommer dessutom Marcus Rohdén hem i sommar skulle även det centrala mittfältet se väldigt spännande ut.

Vad vill du läsa om? Maila oskar.palsson@bt.se.

Fakta

Det här väntar den närmaste tiden

12 januari: Första officiella träningen.

21 januari: Internmatch.

27 januari: Träningsmatch borta mot Brøndby.

1-11/2 februari: Läger i Portugal med tre träningsmatcher. BT bevakar på plats.

19 februari: Träningsmatch hemma mot norska Odds BK.

Carl LindSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.