Annons

BT direktsänder Borås Basket

Direktsänd ligabasket på bt.se.Det blir verklighet ikväll – och ytterligare två gånger i höst.– Ett spännande test i vår digitala utveckling, säger BT:s sportchef Malin Henrikson.
Basket • Publicerad 13 oktober 2015
BT-teamet Nikica Rajacic och Erik Jullander kommer på tisdagskvällen att kommentera Borås Basket–Norrköping Dolphins, en match som direktsänds på bt.se. Foto: Jörgen Jarnberger
BT-teamet Nikica Rajacic och Erik Jullander kommer på tisdagskvällen att kommentera Borås Basket–Norrköping Dolphins, en match som direktsänds på bt.se. Foto: Jörgen Jarnberger

BT har säkrat rättigheterna för tre av Borås Baskets ligamatcher i höst. Utöver kvällens möte med Norrköping Dolphins kommer även hemmamatcherna mot guldtörstande BC Luleå (13 november) och EcoÖrebro (15 december) att kunna ses på bt.se.

– Vi gör det för att vi vill ta vår webb-tv framåt och ser det här som ett mervärde för våra prenumeranter, säger Malin Henrikson.

Annons

Kan det bli tal om fler matcher?

– Vi får utvärdera efter de här tre matcherna hur det går, men visst finns möjligheten att det blir fler.

De tre matcherna kommer att kommenteras av BT-duon Erik Jullander, reporter, och Nikica Rajacic, bloggare och tidigare mångårig spelare i Borås Basket.

– Det är roligt att vi testar att utöka bevakningen av Borås Basket. Känslan är att sporten växer i Borås, och det ska bli kul att se hur stort intresset är att se matcher på det här sättet, säger Jullander.

Är du nervös?

– Nja. Basket har jag ju följt i Borås sedan 90-talet, men självklart blir det en utmaning att efter drygt 15 år som skrivande journalist göra det här för första gången. Det känns lite som att kasta sig ut på djupt och kallt vatten utan att veta om man kan simma. Men enda sättet att ta reda på det är att testa, säger Jullander och fortsätter:

– Dessutom har jag en expert vid min sida som kommer att få dra ett tungt lass.

Den utmaningen antar Nikica Rajacic:

– Jag ser mig själv som en basketencyklopedi, säger 26-åringen, som sedan i somras – när den egna spelarkarriären efter fem år i basketligan tog slut – driver en populär basketblogg.

Att just Norrköping och Luleå är två av lagen som kommer att sändas är en bonus, menar Rajacic.

Annons

– Det är riktigt grymma matcher. Borås har åkt ut i SM-slutspelet mot just Norrköping tre av de fyra senaste åren, och rivaliteten har vuxit sig stor. BC Luleå är en av guldfavoriterna och har dessutom Pat Ryans son (Christopher) i laget.

Rajacics förhoppning är att sändningen av Borås Basket-matcher kommer skapa nytt basketintresse hos somliga.

– Många som kommer till Boråshallen för första gången går därifrån överraskade och glada. Jag tror att det här kan vara ett steg att få fler att ge basket en ärlig chans.

Hur blir det att kommentera dina gamla lagkamrater?

– Tufft, men jag ska vara objektiv och inte blanda in vänskapsrelationer.

Oskar PålssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons