Annons

Brunnström nära Vancouver

Enligt flera kanadensiska källor är förre BHC-spelaren Fabian Brunnström nära ett kontrakt med NHL-klubben Vancouver.
– Jag kan inte ge några kommentarer, säger Brunnström.
Sport • Publicerad 15 april 2008
Fabian Brunnström är nu nära sina drömmars mål ? ett NHL-kontrakt.
Fabian Brunnström är nu nära sina drömmars mål ? ett NHL-kontrakt.Foto: Bengt Lagerstedt

ishockey/borås

Han gjorde succé under sin första säsong i elitserien med 37 poäng (9 mål, 28 assist) på 54 matcher för Färjestad.

Annons

Nu tyder mycket på att 23-årige Brunnström, som spelade i division 1 med Borås så sent som i fjol, kommer att lira hockey med tvillingarna Sedin i svensklaget Vancouver i NHL.

Uppgifterna kommer från de stora kanadensiska nyhetskanalerna CBC och TSN, som skriver att Brunnström förväntas få ett kontrakt som löper över två år och som ger honom 12 miljoner kronor – per säsong.

Brunnström själv säger dock ingenting. Än så länge.

– Jag vill absolut att det löser sig så snart som möjligt. Jag hade hellre än gärna svarat på alla frågor, men jag kan inte säga något om NHL just nu, säger han.

Hela 20 av 30 klubbar i NHL ska dock ha visat intresse för svensken.

– Självklart är det jätteskoj. Det var inget man hade förväntat sig början av den här säsongen. Jag kom i från Borås och visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Men summerar jag säsongen är jag så klart nöjd. Jag är NHL-uppmärksammad och har gjort landslagsdebut, säger Brunnström som för tillfället befinner sig hemma i Helsingborg och funderar över sin framtid.

Att Brunnström har ett år kvar på kontraktet med Färjestad är ingenting som kan stoppa övergången, då han har en NHL-klausul inskriven i det.

Därmed har det stått honom fritt att välja bland anbuden. De hetaste har enligt uppgifter kommit från Detroit, Philadelphia, Toronto, Anaheim och Vancouver – en riktig ”svenskklubb” där Markus Näslund, Mattias Öhlund, Alexander Edler och bröderna Sedin spelar.

Vad skulle du säga om att lira ihop med bröderna Sedin?

– Det hade så klart varit kul.

Annons

Och en lön på 12 miljoner om året då?

– Det blir ett litet lyft.

Enligt kanadensisk media ska Brunnströms NHL-agent JP Barry inleda förhandlingar med Vancouver Canucks den här veckan.

– Att man är uppmärksammad är jätteskoj, men jag tar inte ut något i förskott. Vi får se vad som händer, säger Brunnström.

Marie Thomasson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons