Brommapojkarna–Elfsborg 2-2 minut för minut

Det blev bara en poäng för Elfsborg borta mot tabelljumbon Brommapojkarna. Elfsborg saknade nyckelspelare som Anders Svensson, Stefan Ishizaki, James Keene och Daniel Mobaeck - och det märktes.
Sport • Publicerad 26 september 2010
Elfsborgs Niklas Hult nickar in 2-2 målet, som också blev slutresultatet, bakom Kristoffer Nordfeldt i Brommapojkarnas mål.Foto: SREN ANDERSSON / SCANPIX

92) SLUT 2-2. Ett trots allt ganska rättvist resultat sett till hela matchen. 10-10 i avslut och 44-56 till Elfsborg i bollinnehav. Om matchen fortsatt i fem minuter till skulle nog Elfsborg ha vunnit, men laget vaknade för sent. Martin Ericsson låg bakom comebacken i andra halvlek. Läs mer om matchen i morgondagens BT.

91) Livsfarlig kontring för BP, där Ayranci är oerhört nära att nicka in ett segermål.

90) Två minuters stopptid. BP vill bara spela av matchen nu, det är Elfsborg som jagar ett segermål.

89) Elfsborg radar upp chanser, men ser inte ut att hinna med ett segermål. Blir intressant att se hur mycket tilläggstid det blir.

88) Jätteläge för Martin Ericsson, som dock träffar bollen med knät och Nordfeldt kan rädda till en resultatlös hörna.

88) BYTE Elfsborg: Johan Larsson (UT) Fredrik Berglund (IN)

87) Hårt avslut från Johan Larsson, men mitt på Kristoffer Nordfeldt.

86) Nick från Denni Avdic utanför.

85) Fint inlägg från Martin Ericsson men just Pär Asp nickar undan. BP kontrar men Jon Jönsson bryter säkert.

84) Otäck kollision mellan Niklas Hult och Pär Asp. BP-spelaren får gult kort, men var också den som fick mest ont i situationen. Hult reser sig oskadd.

82) Ny jättefin boll från Martin Ericsson ut till Johan Larsson, men inlägget nickas bort till hörna. Hörnan blir resultatlös.

81) Hiljemark bryter fram på vänsterkanten, men får inte in inlägget. Elfsborg ser heta ut nu.

80) Ny fin hörna från Martin Ericsson, men ingen mötte med huvudet. Ericsson har varit bäst i Elfsborg i andra halvlek.

79) Ful kapning på Jon Jönsson, bra frisparksläge nere vid hörnflaggan. Bra inlägg som Nordfeldt tvingas tippa till en hörna.

78) MÅL! 2-2! Niklas Hult kvitterar efter en jättefin framspelning från Martin Ericsson. BP-spelarna är förbannade på domaren av någon anledning. Men målet är godkänt. Kul att just Hult fick göra målet också, hans första allsvenska mål och han har varit en av de bättre i Elfsborg i dag.

76) BYTE Brommapojkarna: Mikkel Jensen (UT) Mauricio Albornoz (IN)

76) Ayranci fortsätter att oroa Elfsborg, nu fixar han fram en BP-hörna.

75) Jätteläge på nick från Denni Avdic, men han får inget riktigt tryck i nicken och Nordfeldt kan sträcka ut och rädda. Inläggen haglar in i BP:s box nu.

75) En kvart kvar att spela på Grimsta. Det börjar bli bråttom för Elfsborg nu, och ännu verkar det inte vara några byten på gång från Magnus Haglund. Märkligt.

74) Farligt avslut på volley från Daniel Nordmark, men skottet fastnar på BP-spelare och når inte mål.

73) Nära en farlig omställning för BP, Elfsborg får passa sig nu när man trycker på framåt. Och varför kommer inga byten från Magnus Haglund?

72) Martin Ericsson har satt lite fart nu och börjat ta tag i Elfsborgs offensiv.

70) Bra inlägg från Johan Larsson som styrs ut till hörna. Nordfeldt greppar hörnan säkert.

69) Bra tryck från Elfsborg nu. Flera avslut utifrån, men inget går igenom det kompakta BP-försvaret.

67) Brommapojkarna har verkligen vuxit i takt med målen. Nu spelar inte laget alls som en tabelljumbo. Det här blir tufft för Elfsborg att vända.

65) Magnus Haglund ser fundersam ut på bänken. Räkna med några snabba byten från Elfsborg nu. På bänken finns bland andra Amadou Jawo.

64) Mål! 2-1. Säker straff av Pontus Segerström, otagbart för Kristiansen.

63) Straff BP! En märklig situation, där Mathias Florén får gult kort. Ser ut att vara en tröjdragning, men det kändes som ett lite märkligt domslut. Dock inga stora protester från Elfsborgsspelarna, så det kanske var korrekt.

62) Å andra sidan är Brommapojkarna långt ifrån ofarliga. Andreas Klarström rensade precis ett farligt inlägg till hörna.

60) Med halvtimmen kvar på Grimsta är ändå känslan att Elfsborg har tagit tag i matchen igen. Martin Ericsson hade precis ett avslut mitt på Kristoffer Nordfeldt.

59) BYTE Brommapojkarna: Miiko Albornoz (UT) Joakim Runnemo (IN). Albornoz har skadat foten.

57) Miiko Albornoz försökte chippa över Jesper Kristiansen, men fick inte foten under bollen och den danske målvakten kunde enkelt ta bollen rakt i famnen.

56) Farlig BP-kontring men Oscar Hiljemark bryter snyggt. Matchen står och väger just nu, känns som att det kan gå precis hur som helst.

54) Niklas Hult var bra redan i första halvlek, och fortsätter att gång på gång komma runt på sin vänsterkant. Mikkel Jensen i BP tappade luften, men han är redo för spel igen.

52) Denni Avdic har börjat andra halvlek positivt. Vinner boll högt upp i banan, även om det inte har gett någon utdelning än så länge.

50) BP gör mål men det är avblåst för offside. Kristiansen lämnar en rätt klantig retur rakt ut, tur för honom att Ayranci var offside när han slog in returen.

47) Jon Jönsson blir stämplad och tar sig mot fotleden. Hoppas att det inte är allvarligt och att han kan fortsätta matchen.

46) Nu är andra halvlek igång. Återstår att se hur Elfsborg hanterar det här.

Analys efter första halvlek: Det är inte direkt någon sprudlande fotbollsunderhållning på Grimsta IP. Elfsborg hade lite tur som fick ett tidigt ledningsmål, och dominerade matchinledningen. Sedan slog laget av på takten och BP bjöds in i matchen. Trots det kom Brommapojkarnas kvittering från ingenstans, och Magnus Haglund är nog inte helt nöjd med hur sitt lag har spelat i den första halvleken. Framförallt inte i defensiven. Det syns tydligt att laget är tunnare än normalt, ingen spelare har ännu klivit fram och tagit tag i händelserna.

45) Och där blåstes första halvleken av. Ingen tilläggstid, trots två mål. Lite märkligt kan tyckas, men det är nog Elfsborg bara glada för. Bollinnehav 45-55 till Elfsborg, men 6-4 i avslut till BP i den första halvleken.

44) Precis när Elfsborg såg ut att ta tag i taktpinnen igen kom kvitteringen. Olyckligt precis innan halvtid. Nu gäller det att inte släppa in fler mål innan pausen. BP trycker på bra nu.

43) MÅL 1-1. Från ingenting kom ett inlägg från Pär Asp som Sinan Ayranci nickar in snyggt i burgaveln. Ayranci vann nickduellen mot Martin Andersson. Jesper Kristiansen var chanslös.

41) Nära 2-0 när Niklas Hult frispelades av Martin Ericsson, men avslutet rakt på Nordfeldt. Elfsborg har helt klart tagit tag i spelet igen.

36) Misslyckat inlägg av Johan Larsson. Kanske var det vinden som tog bollen.

35) Elfsborg har lyft spelet igen, efter att tidigare ha lämnat över taktpinnen till Brommapojkarna.

34) Oscar Hiljemark fixar en hörna från höger. Bra slagen hörna av Martin Ericsson där just Hiljemark går upp och nickar, dock strax utanför.

33) Bra fart på Niklas Hult ute på vänsterkanten. Han drar upp ett anfall som slutar med ett svagt skott från Denni Avdic. Det blåser rätt kraftigt på Grimsta, vilket verkar störa spelarna i bägge lagen en hel del.

31) Slarvigt passningsspel där Oscar Hiljemark skänker bort ett inkast till BP.

30) Frispark för Elfsborg från höger, men BP har skärpt till försvaret efter den darriga matchstarten.

27) Jätteläge för BP, Sinan Ayranci får öppet mål men nickar utanför (!). Nu lever Elfsborg farligt.

25) Kristiansen tar bollen i sin famn och det långa BP-anfallet dör ut.

24) Bra hörna av BP, men bollen rensas bort av elfsborgsförvarare. Brommapojkarna får en frispark ute vid sidlinjen. Lite tryck från hemmalaget för första gången i matchen nu.

23) BP skapar första farligheten, ett bra skott från Gabriel Petrovic som Kristiansen får sträcka ut rejält på för att rädda. Till BP-hörna. Som blir till ny BP-hörna från höger.

22) Nytt bra läge för Avdic på ett flackt inspel, om han haft några skonummer större hade det varit 0-2 där.

20) Avdic nära att få ett friläge längs vänsterkanten, men han är offside.

18) Daniel Nordmark har börjat matchen oerhört starkt, styr och ställer lite som han vill på mitten just nu.

17) Fina kombinationer mellan Nordmark-Ericsson-Hult på vänsterkanten. Ledde till en resultatlös elfsborgshörna.

15) BP fortsätter att slå långbollar upp mot sina anfallare, men än en gång rinner bollen ut över kortlinjen till inspark för Kristiansen.

13) Efter en lite tveksam start styr Elfsborg nu matchen. Med tanke på hur många viktiga spelare som saknas var det säkert oerhört skönt för det här laget att få ett ganska billigt ledningsmål så pass tidigt i matchen.

11) Långt inkast från BP, men rakt i famnen på Jesper Kristiansen. Hans första ingripande så här långt.

10) Tung start för BP som bara tagit en poäng på sina åtta senaste matcher. Det syns att laget spelar helt utan självförtroende. Elfsborg kan nu ligga och spela på kontring, vilket passar laget utmärkt.

6) MÅL! 0-1 till Elfsborg. Jon Jönsson tog frisparken, som gick rakt igenom BP:s usla mur. Stockholmarnas målvakt Kristoffer Nordfeldt kan inte vara helt nöjd med sin insats heller, han tofflade in bollen via sin egen stolpe.

5) Frispark för Elfsborg i bra läge sedan Niklas Hult rivits ner.

2) BP provar direkt med en långboll mot Imad Chhadeh. Räkna med fler såna under eftermiddagen. Denna gång rann dock bollen ut till inspark.

1) Domare Daniel Ståhlhammar blåser igång matchen på ett höstlikt Grimsta IP. Vädret är mulet, precis som i Borås denna söndag.

Huvuddomare: Daniel Ståhlhammar

Elfsborgs lag: Jesper Kristiansen - Andreas Klarström, Jon Jönsson, Martin Andersson, Mathias Florén - Oscar Hiljemark, Daniel Nordmark - Johan Larsson, Martin Ericsson, Niklas Hult - Denni Avdic

Avbytare IFE: Ante Covic (mv), Johan Karlsson, Amadou Jawo, Anders Wikström, Fredrik Berglund, Amadiya Rennie, Richard Yarsuvat

Brommapojkarnas lag: Kristoffer Nordfeldt - Pär Asp, Tim Björkström, Pontus Segerström, Kim Odelius - Gabriel Petrovic, Mikkel Jensen - Olof Guterstam, Imad Chhadeh, Miiko Albornoz - Sinan Ayranci

Avbytare BP: Benny Lekström (mv), Joakim Runnemo, Babis Stefanidis, Serge-Junior Ngouali, Mauricio Albornoz, Elliot Lindberg, Dalil Benyahia