Brodin avgjorde med mäktigt slagskott

Han tog sats, sköt – och avgjorde.
Jonas Brodin blev matchhjälte när Minnesota besegrade Philadelphia i NHL-ishockeyn.
Ishockey • Publicerad 4 mars 2022
Minnesotas Dmitrij Kulikov, Jonas Brodin, Kevin Fiala och Frederick Gaudreau firar Brodins matchvinnande mål.Foto: Matt Slocum/AP/TT

Minnesota jobbade i motvind under större delen av bortamatchen mot Philadelphia. Philadelphia gjorde gång på gång mål, och Minnesota lyckades gång på gång kvittera.

– Vi hade en bra känsla under hela matchen. Vi pratade positivt i periodvilan, och på bänken. Vi höll samman, säger Jonas Brodin till Bally Sports North.

Efter det att Minnesota via Matt Boldy gjort en fjärde kvittering, vände till sist vinden. Bara en halv minut efter 4–4-målet fick Jonas Brodin pucken en halvmeter framför offensiva blålinjen. Philadelphiaspelarna hade fullt upp med annat, så Brodin hade gott om tid att ladda på ett mäktigt slagskott, och gav gästerna ledningen för första gången i matchen.

Tuff match

Det reprisvänliga skottet gick in via ribban, alldeles vid högerkrysset. Och trots Philadelphiaoffensiv blev det inte fler mål än så under matchen, som därmed slutade 5–4.

– Det var en bra match, väldigt tuff, säger 28-åringen till Bally Sports North.

Minnesota hade inför matchen förlorat fyra matcher i rad, vilket gjorde segerns sötma ännu sötare. Brodin hade dessutom inte gjort mål sedan november.

– Vi jobbade så hårt och fick med oss segern. Nu måste vi fortsätta att köra, säger han.

Erikssons andra

Loui Eriksson har inte fått till det med målskyttet de senaste NHL-säsongerna. Nu gjorde han sitt andra mål för säsongen när Arizona besegrade Colorado med 2–1. 36-åringen ordnade 1–1 med ett handledsskott. Arizonas målvakt Karel Vejmeka blev matchhjälte då han räddade 42 av 43 skott och såg till att bryta Colorados segersvit på fyra matcher. Nick Schmaltz gjorde segermålet i sista perioden.