Annons

Bröderna har lagt grunden till Rögles succé

I och med vinsten i CHL tog Rögle sin allra första titel.
I klubben är man enig om det avgörande vägskälet: när Chris och Cam Abbott tog över.
Ishockey • Publicerad 1 mars 2022
Rögles sportchef Chris Abbott jublar efter tisdagens finalseger i CHL.
Rögles sportchef Chris Abbott jublar efter tisdagens finalseger i CHL.Foto: Anders Bjurö/TT

Glädjescenerna var känslosamma och euforin påtaglig när Röglespelarna firade segern i Champions Hockey League i ett kokande Catena Arena.

Jonstorps stolthet Daniel Zaar, uppvuxen knappa milen från arenan, hade gjort två mål och säkrat klubbens första titel någonsin.

Annons

– Föreningen och fansen är så otroligt värda det här, det är magiskt, säger den dubble målskytten innan han delar med sig av det större perspektivet.

– Jag återvände till Rögle säsongen efter att Chris och Cam tog över och har i stort sett fått vara med på hela resan. Det är imponerande hur man kan vända på något så pass snabbt som de gjort. De gör väldigt många bra saker, sedan är det otroligt svårt att sätta fingret på exakt vad det är.

Ett vägskäl

Landslagsspelaren Dennis Everberg är inne på samma spår.

– Under många år var det “jojo" mellan allsvenskan och SHL, men en beslutsamhet har vuxit fram i klubben. Det började när Marcus Thuresson tog över som vd och anlitade bröderna. Sedan dess har det bara blivit bättre, det var vägskälet. Nu gör en titel mycket för självförtroendet, bara att veta att klubben kan vinna betyder mycket.

"Här för att vinna"

Efter att slutsignalen löd kramade bröderna – tränare Cam Abbott och sportchef Chris Abbott – om varandra mitt ute på isen.

– Chris är mannen bakom kulisserna och har satt samman gruppen på ett mästerligt sätt, säger Cam och fortsätter:

– Vi är här för att vinna och det är därför vi tog oss an uppdraget i Rögle. Jag är faktiskt inte förvånad. Vi har höga målsättningar. Folk får tycka att jag är kaxig, men vi tog oss an den här tävlingen med ambitionen att vinna varje match. Vi är här för att vinna och i kväll lyckades vi. Att vinna en titel har varit en lång resa som tagit flera år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons