Annons

Broberg fyra inför slutrundan i Portugal

Kristoffer Broberg har en rolig höst på golfbanorna runtom i Europa. Efter den överraskande segern i Nederländerna i september, som kom efter ett mångårigt skadehelvete, är stockholmaren nu på god väg mot en ny topplacering i Portugal. 35-åringen ligger fyra inför sista rundan i veckans Europatourtävling.
Golf • Publicerad 6 november 2021
Kristoffer Broberg. Arkivbild.
Kristoffer Broberg. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Broberg stod för en av lördagens allra bästa rundor, fem under par, men det ska ändå mycket till för att det ska bli en ny svensk seger nere på Algarvekusten. Belgaren Thomas Pieters och fransmannen Matthieu Pavon leder på –16 och är hela fem slag före Broberg.

På damernas Europatour spelade svenskorna i stället bort sig på den tredje rundan. Caroline Hedwall och Linnea Ström delade tredjeplatsen halvvägs in i den penningstinna tävlingen i Saudiarabien, men 75 slag för båda innebar ett ras till delad 16:e plats.

Förra världsettan Lydia Ko, Nya Zeeland, behövde samtidigt bara 63 slag och leder med fyra slags marginal till 18-åriga stjärnskottet Atthaya Thitikul, Thailand.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons