Annons

Bratt målskytt när New Jersey vann grannfejd

Ishockey • Publicerad 7 januari 2023
Jesper Bratt, till höger, försöker avväpna Jimmy Vesey i New York Rangers. Bratt gjorde ett av målen när New Jersey vann med 4–3.
Jesper Bratt, till höger, försöker avväpna Jimmy Vesey i New York Rangers. Bratt gjorde ett av målen när New Jersey vann med 4–3.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Jesper Bratt slog till med ett kanonmål när New Jersey vann grannfejden och toppmötet över New York Rangers i NHL med 4–3 efter förlängning.

Den svenske succéforwarden bombade in 2–3-målet i numerärt överläge när New Jersey vände 1–3-underläge i "Slaget om Hudsonfloden".

Annons

Det var Jesper Bratts 15:e mål och 40:e poäng på 40 matcher.

Succélaget New Jersey har haft det tungt på hemmaplan på sistone och bröt en åtta matcher lång förlustrad i Prudential Center. Damon Severson gjorde segermålet i förlängningen och 21-årige centerstjärnan Jack Hughes för två av målen.

Rangersstjärnan Mika Zibanejad stod för en målgivande passning och var nära att avgöra i förlängningen när han åkte sig till ett friläge, men inte fick in pucken bakom hemmamålvakten Vitek Vanecek.

New Jersey ligger fyra i östra konferensen, två poäng före Rangers på femte plats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons