Annons

Brasilien klart för VM i Qatar

Det har redan varit klart i praktiken, men efter 1–0 mot Colombia är Brasilien även i teorin klart för VM i Qatar nästa år.
Fotboll • Publicerad 12 november 2021
Lucas Paqueta firar sitt mål mot Colombia, lagkamraten Antony gratulerar.
Lucas Paqueta firar sitt mål mot Colombia, lagkamraten Antony gratulerar.Foto: Andre Penner/AP/TT

Uddamålssegern gör att Brasilien har elva segrar och en oavgjord efter tolv matcher och rent matematiskt inte kan gå miste om en av de fyra sydamerikanska direktplatserna.

Segern satt dock hårt åt, först med 20 minuter kvar att spela i São Paulo kunde Lucas Paqueta spräcka nollan. Brasilien stoppade ett colombianskt uppspel vid mittlinjen och tre snabba passningar senare kunde Paqueta med ett direktskott placera in bollen i mål.

Annons

Därmed har tre lag kvalificerat sig till VM via kval, förutom Brasilien även Danmark och Tyskland.

För Colombia hade en poäng varit viktig. Bakom Brasilien och tvåan Argentina kämpar flera länder om de återstående VM-platserna – och Colombia är i allra högsta grad ett av dem.

Laget är ett av tre som står på 16 poäng, sannolikt kommer bara ett av dem kunna direktkvalificera sig till VM, ett får kvala vidare och ett missar VM. Dessutom hotar Peru bakom trion.

Tidigare under natten fick Chile hjälp av ett självmål från Paraguay och vann bortamatchen med 1–0. Chile, som inledde kvalet skakigt, har nu tre raka vinster och ligger före Colombia på bättre målskillnad.

Även Ecuador tog ett litet steg närmare VM. Piero Hincapies mål strax före halvtidsvilan mot Venezuela räckte för tre poäng och laget har nu fyra poäng ner till trion på 16 poäng.

Natten mot lördag, svensk tid, möts Uruguay och Argentina i en viktig match.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons