Annons

Brändmark klar för ligalaget

Förra veckan vann han NM-guld med U18-landslaget – och togs ut i turneringens allstar-lag. Nu har John Brändmark, 17, belönats med ett ligakontrakt i Borås.
Basket • Publicerad 26 maj 2015

I en intervju i lördagens BT sa Brändmark att han hoppades på ett ligakontrakt med Borås – och i går bekräftades att så blir fallet.

– Jag har hoppats och tänkt att John skulle passa bra i ligalaget inför den här säsongen i minst ett år. Det fanns även lite småtankar på att plocka in honom i vintras, när vi drabbades av skador. Men vi landade i att det var bäst att vänta till nu, säger Jonas Larsson, sportchef i Borås Basket.

Annons

17-årige John Brändmark, som är lillebror till Hanna i Mark Basket, imponerade stort när Sverige nyligen vann Nordiska Mästerskapen i 18-årsklassen.

– Det kan bli aktuellt med att ge honom dubbellicens för ligan och division ett – men för både hans och vår skull väntar vi med ett sådant beslut, säger Larsson.

Oskar PålssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons