Annons

Bottenlag största hotet mot Mariedal

Mariedal fortsätter att vinna i jakten på elitserieplatsen.
– Vi har saken i egna händer och ska ta vara på det, säger Jimmy Ojakangas som vann två matcher igår.
Sport • Publicerad 14 januari 2008

Bordtennis superettan.

Största hindret på vägen mot eliten är nästjumbon Enig från Kalmar. Låter märkligt, men det forna storlaget har varit fast i botten av superettan hela säsongen och har tagit krafttag för att slippa ännu en degradering.

Annons

In i laget har bland annat EM-guldmedaljören Allan Bentsen kommit och igår körde Enig över Ängby med 6–2.

40-åringen från Danmark kommer med all säkerhet att ställa till med problem för mariedalarna när lagen möts i nästa sammandrag, den 2-3 februari.

– Det blir en avgörande match naturligtvis. Skulle vi tappa poäng mot Enig får vi hoppas att de kan slå Askim samma helg också, säger Lars-Erik Edenfall, ledare i Mariedal.

I gårdagens match mot Carlstad skulle två nya poäng enkelt ordnas. Siffrorna 6–2 ser klara ut, men bakom dem döljer sig ett något nervöst spel från hemmalagets sida. Riktigt övertygande spelade endast Liao Zhuo Xun som vann båda sina matcher.

Trots matchbollar lyckades inte Johan Björklund vinna sin första match och när samtidigt Mattias Översjö tappade greppet i sin inledningsmatch var ställningen 2–2. Resterande singelmatcher kunde Mariedal ändå vinna och ta en ny tvåpoängare.

– Även om vi inte spelade på topp vann vi, och det var viktigt, säger Ojakangas.

MARIEDAL–CARLSTAD 6–2

Fredrik Nodin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons