Annons

Bortdömt mål räddade nästjumbon Göteborg i Borås

Nästjumbo. En seger på de 14 första allsvenska omgångarna och åtta raka matcher utan seger i allsvenskan.
Då räddades IFK Göteborg från förlust av ett bortdömt mål i rivalmötet mot Elfsborg (1–1).
– Det är surt. Även om Elfsborg kanske har mer tryck så har ju vi en ledning, säger Göteborgs Pontus Dahlberg.
Fotboll • Publicerad 16 juli 2023
"Vi har ett bra 'go' i gruppen och jobbar stenhårt varje dag för att ta oss ur den här situationen", säger Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg.
"Vi har ett bra 'go' i gruppen och jobbar stenhårt varje dag för att ta oss ur den här situationen", säger Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg.Foto: Adam Ihse/TT

Det var ett IFK Göteborg i kris som togs emot av serieledande Elfsborg.

Efter en knapp halvtimme avfyrade Göteborgs-mittfältaren Adam Carlén ett skott från distans – skottet såg dock ofarligt ut. Men efter att bollen styrts via Gustaf Lagerbielke i hemmaförsvaret var Götborgsledningen ett faktum – till tonerna av högljutt bortajubel på läktaren.

Annons

– Våra supportrar är grymma på alla sätt. Det är bara att kolla här i dag. De är här och stöttar oss. De ger sig inte. Det är vi tacksamma för – vi ska jobba hårt för att bibehålla det, säger Pontus Dahlberg till Discovery+.

Glädjen blev dock kortvarig. Ett par minuter senare hade Elfsborg kvitteringsbollen inne – men målet dömdes bort till följd av att en offsidestående Lagerbielke sprungit in i Pontus Dahlberg i "Blåvitt"-målet. Och bortaledningen stod sig halvleken ut.

Domslutet fick Elfsborgskapten Johan Larsson att rasa i paus.

– De (domarna) tycker att det är offside. Tydligen springer han in i Pontus. Oavsett om han springer in i Pontus eller inte så tror jag att han har svårt att rädda den bollen, säger han till Discovery+ innan han får se reprisbilderna:

– Lägg av. Nu får vi ha regler om vad som är okej och inte. Det där går inte – då ska det dömas 7 000 frisparkar.

I 46:e minuten slog Elfsborgs inhoppare Per Frick in 1–1 på volley. Vilket även blev slutresultatet.

Således ligger Göteborg fortfarande näst sist i allsvenskan med nio poäng. Avståndet upp till AIK, på kvalplats, är en poäng. AIK har spelat en match färre.

– Vi har ett bra "go" i gruppen och jobbar stenhårt varje dag för att ta oss ur den här situationen. Det är alla med på – den ska vi fan inte ha med att göra, säger Dahlberg.

Elfsborg toppar fortsatt den haltande tabellen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons