Annons

Boråsaren i HIF skärrad efter skandalscenerna

Helsingborg föll mot Halmstad och åker ur allsvenskan.Efter matchen utspelades skandalscener - när egna supportrar stormade planen och attackerade anfallsstjärnan Jordan Larsson.– Han var skärrad efteråt, precis som vi alla var, säger vänsterbacken och boråsaren Adam Eriksson till BT.
Fotboll • Publicerad 20 november 2016

Helsingborg kopplade grepp om den allsvenska platsen genom mål av just Jordan Larsson med knappa tio minuter kvar att spela.

Men dubbla fullträffar av Halmstads mittback Marcus Mathisen förändrade hela bilden – och när slutsignalen ljöd var klassiska HIF nedflyttningsklart.

Annons

Jordan Larsson, son till tränaren och tidigare superstjärnan Henrik Larsson, gick för att snacka med upprörda fans när han plötsligt attackerades. Maskerade personer slet av hans tröja och utdelade ett slag mot honom. Samtidigt fick Henrik Larsson stolar och andra föremål kastat mot sig.

Adam Eriksson, lagets vänsterback från Sparsör, såg händelsen från längre håll och berättar om många uppjagade människor i Olympias innandömen efteråt:

– Jordan var skärrad, vi var alla skärrade. Det där ska bara inte hända. Supportrar har all rätt att vara besvikna och frustrerade en sådan här dag, men sådant här är inte okej på något sätt. Man måste kunna tänka ett steg längre, säger han.

Hur känner du nu?

– Det är bedrövligt. Allt är bedrövligt. Det är så många tankar som snurrar. Dels vad som hände efter matchen förstås, men också många situationer under matchen.

– Vad vi kunde ha gjort annorlunda? Vi leder två kvalmatcher med tio minuter kvar att spela, men lyckas inte vinna någon. Visst, det är små marginaler i fotboll, men det handlar mer om oskicklighet än otur.

Eriksson har timmarna efter match tagit sig hem till lägenheten i Helsingborg. Han sitter ensam, och har inte lust att prata med någon.

– Det känns hemskt att en klubb som Helsingborg ska spela i superettan. Men nu är det som det är och det finns inget annat än att komma igen. Jag har inte så mycket mer att säga.

Ser du det som troligt att Henke Larsson tränar HIF även kommande säsong?

– Ingen aning. Jag har inte pratat med någon om det.

Annons

Helsingborgtränaren har kallat till träning som vanligt i morgon måndag. Och Adam Eriksson, med två år kvar på kontraktet i Helsingborg, har inga andra planer än att försöka skjuta de röd-blå tillbaka till landets högsta serie.

– Det finns inget annat i tankarna i dag i alla fall. Det är all in HIF, säger han.

David AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons