Annons

Borås vann – efter assistrekord

Ett assistrekord, en stekhet amerikan – och en hundraprocentig Gunnarsson.
Då spelade det ingen roll att Borås Basket saknade sin poängkung.
Basket • Publicerad 10 december 2019
Elvar Fridriksson spelade en huvudroll borta mot Jämtland. Arkivbild.
Elvar Fridriksson spelade en huvudroll borta mot Jämtland. Arkivbild.Foto: Johan Valkonen

Efter två jämna perioder ledde Jämtland i halvtid med en poäng, 42–41.

Då exploderade Borås – och framför allt DeAndre Davis. Amerikanen gjorde nio(!) raka poäng direkt i inledningen av den tredje perioden och gav Borås en ledning som laget aldrig släppte.

Annons

– Framförallt satte han två viktiga treor som gav oss momentum. Vi är jättenöjda med tredje perioden, för vi pratade i halvtidsvilan om att vara mycket mer fokuserade defensivt, vi hade gjort en del misstag där i första halvlek. Och så gick spelarna ut och gjorde precis det vi ville – de ska ha en stor eloge, säger Henrik Carlsson, assisterande coach i Borås Basket.

Totalt vann Borås den tredje perioden med 33–17, och därefter var Jämtland ett slaget lag.

Utöver Davis stack även Elvar Fridriksson och Simon Gunnarsson ut. Gunnarsson för att hans 19 poäng kom efter hundraprocentigt skytte (fem av fem tvåpoängare, tre av tre trepoängare) – och Fridriksson för att han levererade ligabästa på assistfronten. 15 assists är fyra fler än vad någon annan ligaspelare mäktat med i en match den här säsongen.

– Han styrde, kontrollerade, gjorde 15 assists och 26 poäng – det är otroligt bra, berömmer Henrik Carlsson.

I den fjärde perioden kontrollerade Borås matchen väl och det blev aldrig spännande igen. Till slut blev segermarginalen 18 poäng stor, 81–99.

Laget fick klara sig utan poängkungen Marcus Tyus som stannade hemma för att rehabiliteringsträna sin skadade vad. Det är oklart om han kan spela toppmatchen hemma mot Luleå på fredag.

– Vi hoppas det, men tar det dag för dag. Det är ingen större skada, men man måste vara försiktig för att inte förvärra något, säger Henrik Carlsson.

Även Ludvig Johansson saknades, på grund av febersjukdom.

SBL, herr

Jämtland–Borås Basket 81–99

(20–19, 22–22, 17–33, 22–25)

BT-betyg:

Elvar Fridriksson 3

DeAndre Davis 2

Simon Gunnarsson 1

Publik: 1 612.

Oskar PålssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons