Annons

Borås kan få ny rackethall

Samla tennis, badminton och squash. I en hall. Så ser planen på ett nytt racketcenter ut i Borås. Men då måste boulen flytta.
Sport • Publicerad 21 september 2010
Bengt Fredenlund (M).Foto: Anders Robertsson

– Det är bara ett förslag som ännu inte är förankrat bland politiker i nämnden eller berörda badmintonklubbar, men vi har lyft frågan i hallstyrelsen. Det är en vision att knyta både badminton och squash till verksamheten, säger Bengt Fredenlund (M), ordförande i Fritids– och folkhälsonämnden.

Borås tennis- och boulecenter ägs av kommunen. Bengt Fredenlund sitter i styrelsen som driver anläggningen. Planerna på ett racketcentrum har enligt Bengt Fredenlund tagit fart eftersom bouleföreningarna har visat intresse att ingå i det nya sportcentrat på Gässlösa.

Annons

– Kommunen vill inte att boulefolket ska flytta, men det finns några starka personer som drivit frågan att söka sig någon annanstans. Samtidigt ger det en möjlighet att utveckla ett riktigt racketcenter.

Om bouleklubbarna flyttar frigörs nämligen boulehallen som då skulle kunna byggas om till badminton– och squashhall.

– Det skulle inte bli så kostsamt för kommunen, säger han.

I hallstyrelsen är även Bengt Carlén med, som representant för bouleföreningarna. Han har en annan bild av händelseförloppet.

– Man har pratat om det här på styrelsen, och jag bevakar bara boulespelarnas intressen så vi plötsligt inte hamnar i bakvattnet och står utan hall.

Bengt Carlén ser tre olika möjligheter för boulens framtid. Första alternativet är att bli kvar, andra att bygga en boulehall tvärs över vägen från Borås tennis- och boulehall. Men i det området vill Elfsborg också expandera. Tredje alternativet är i en ny hall på Gässlösa.

– Egentligen spelar det ingen roll för oss var vi spelar, så länge vi inte får försämrade villkor, säger Bengt Carlén.

Hallchefen Bengt Sjögren ser en kraftig ökning av efterfrågan på badmintontider och tycker det vore roligt att utveckla verksamheten i hallen.

– Man kan dra nytta av logistik som p-platser och personal om vi slår samman de olika racketsporterna. Men det är viktigt att alla blir nöjda. Vi kör inte ut boulespelarna, de står för en bra mix i hallen.

Borås tennis- och boulecenter

Anläggningen har i dag 8 tennisbanor, 4 badmintonbanor och 18 boulebanor.

Borås Stad äger hallen men den drivs av Föreningen? Borås Tennis- och Boulecenter, i vilken ingår de tre tennis-klubbarna Elfsborgs TK, KFUM Borås Tennis och ÖSTK.

Boulehallen byggdes 2002.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons