Annons

Borås IBF får sportchef med hockeybakgrund

Filip Karafiat gick på hockeygymnasium och fostrades i BHC. Nu tar 28-åringen, som även är rugbytränare, över som sportchef i Borås IBF.
Innebandy • Publicerad 24 april 2017

Karafiat slutade spela hockey efter gymnasiet. Han flyttade till Växjö för att läsa en idrottsvetenskaplig utbildning inriktad på bland annat ledarskap, organisation och fysiologi och började spela innebandy på korpnivå. På somrarna blev det rugby hemma i Borås.

Som ledare har han erfarenhet från J18 och J20 i moderklubben Borås hockey. Han är dessutom huvudtränare för Borås Rugbys herrlag.

Annons

I en intervju på Borås IBF:s hemsida säger Filip Karafiat att han vill försöka hitta ett samarbete med närliggande innebandyklubbar för att lyfta Borås som innebandystad. För att öka antalet medlemmar tror han på att satsa både på bredd och elit och inte glömma bort dem som vill spela för skojs skull.

På damsidan väcker han tanken på gemensamma träningar med andra damlag när det inte är säsong. Eller kanske en modell där IBF agerar farmarlag till lag i högre serier.

Malin HenriksonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons