Annons

Borås Basket utslaget: "Tomhet"

Det blev aldrig spännande. Borås Basket hade ingenting att sätta emot Norrköping Dolphins i den sjätte SM-semifinalen.
Sport • Publicerad 17 april 2014
Foto: Anders Robertsson

– Det känns tungt?, säger Chris McKnight efter storförlusten, 91-72.

Matchen avgjordes tidigt. Norrköpingspelarna var bättre på i princip allt, och i halvtid hade tåget redan gått - med Borås kvar på perrongen.

Annons

– Vi satte sex av 22 tvåpoängsförsök i den första halvleken, och det är alldeles för dåligt i en sjätte semifinalmatch. Vi lyckades inte alls matcha Norrköping, säger Borås Baskets coach Pat Ryan.

23 poängs underläge i halvtid – när kände du att det var kört?

– Man är ju alltid hoppfull, jag har varit med så länge att jag vet att stora vändningar kan ske snabbt. Men vi lyckades inte i dag, säger Ryan.

BT mötte ett par minuter efter matchen Chris McKnight, ståendes utanför Borås Baskets omklädningsrum.

– Jag känner bara tomhet. Vi har gjort en bra säsong och hade en helt fantastisk höst, med 22 raka segrar och rekord. Men nu känns det tråkigt att vi inte räckte längre.

Wictor Grenthe är inne på samma spår:

– Jag känner besvikelse, men samtidigt vet vi alla att vi har gjort en bra säsong. Jag trodde att jag skulle vara argare nu än vad jag är, faktiskt.

Vad avgjorde till Dolphins fördel?

– Storleken. Det var skillnaden. De har ett större lag än vi, och vi lyckades inte hantera det.

Borås Basket testade under en kort period under matchen på torsdagskvällen att spela med Grenthe, McKnight och Mike Palm på planen samtidigt.

Annons

– Det kändes intressant, men vi spelade bara så i två minuter och då hann vi inte bli varma i kläderna. Jag gillade idén, och det var synd att vi inte spelade så längre tid. Men det är coach som tar den sortens beslut och det är bara att rätta sig efter.

Norrköpings seger innebär 4-2 i matcher och östgötarna är därmed finalklara som första lag. Där kommer man att få möta antingen Uppsala eller Södertälje, som spelar en sjunde och avgörande semifinal på tisdag. Det står 3-3 i matcher efter att Uppsala kvitterat på torsdagskvällen.

BT-ingar:

3: JJ Miller

2: Chris McKnight

1: Mattias Göransson

Norrköping–Borås 91–72  (23–16, 26–10, 18–20, 24–26)

semifinal 6 i bäst av 7

Norrköping: Joakim Kjellbom 26, William Walker 17, Jermont Horton 17, Pierre Hampton 14, Edgars Jeromanovs 7, Jan Tomanec 7, Ludwig Wissing 3.

Borås: James Miller Jr 25, Christopher McKnight 17, Michael Palm 12, Roope Ahonen 9, Wictor Grenthe 6, Mattias Göransson 3.

Publik: 2 258.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons