Trots en mäktig upphämtning föll Borås Basket mot 08 Stockholm.
Sport • Publicerad 16 februari 2011

Ett sekunddrama var det som krävdes för att skilja lagen åt.

– Vi borde ha vunnit den här matchen, säger en besviken Pat Ryan.

Förutom en ledning med 6–4 efter drygt tre spelade minuter fick Borås kämpa i en nästan konstant uppförsbacke på bortaplan.

Ligans nästjumbo 08 Stockholm, som slåss med näbbar och klor för varje poäng mot en slutspelsplats, var för kvällen mycket inspirerade och ledde hela vägen fram till starten av den fjärde quartern. Som mest var avståndet 16 poäng (61–45) när halva tredjeperioden var spelad.

Det var också då som Borås exploderade och på riktigt allvar inledde en upphämtning som nästan ledde till seger. Efter knappt tre spelade minuter in i den sista quartern tog BB ledningen med 67–66 genom en tvåpoängs lay-up från Kellen McCoy, och då trodde nog många 08:or att slaget var förlorat. Hemmalaget hade tappat allt och gjort fem poäng under samma tid som boråsarna gjort 21.

– Vi har en ruskigt bra period när vi kommer ikapp, hela den andra halvleken är överlag mycket bra, säger Pat Ryan.

Efter att ha följts åt fram till 72–72 gjorde Borås ett ryck fram till 79–72, men efter att Kellen McCoy och Henrik Carlsson missat varsitt trepoängsskott varpå Chris McKnight bommade en tvåa kom Stockholm ikapp och gick om.

– Vi behöver egentligen bara sätta ett av de skotten för att vinna matchen. När vi leder med 79–72 misslyckas vi med att stoppa deras anfall och dessutom får vi inte i några bollar, det är så de får komma ikapp, säger Pat Ryan.

Vid underläge med 79–80 kastade Henrik Carlsson bort en pass varpå Chris McKnight foulade Demitrius Brown. Stockholms amerikanske forward satte sina två straffkast först, blev sen foulad av Kellen McCoy, satte två nya straffar och gav sitt lag ledning 82–79.

Hemmalaget höll till slut undan och vann med 86–84. När det återstod ynka två sekunder satte Kellen McCoy en trea, men då var det naturligtvis för sent.

– Vi hade många chanser att vinna, men tog ingen av dem, säger Pat Ryan.