Annons

Bø vann igen – Samuelsson nia i jaktstart

Toppmännen från sprinten höll undan i jaktstarten och norrmannen Johannes Thingnes Bø tog sin fjärde raka seger.
Sebastian Samuelsson blev bäste svensk på nionde plats.
Skidskytte • Publicerad 11 december 2022
Sebastian Samuelsson. Arkivbild.
Sebastian Samuelsson. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Sebastian Samuelsson gick ut som 19:e man och åkte upp sig till sjätte plats efter två felfria skytten i ligg. Men två bom i första ståskyttet gjorde att han sedan rasade i resultatlistan. Men han kunde sedan åka upp sig till en slutlig niondeplats efter att ha haft snabbast åktid på spurtvarvet.

– Det var lite onödigt, lite dålig rytm helt enkelt, säger han till SVT om de två bommarna.

Annons

– Men åkmässigt var det bra.

Ponsiluoma gick ut som sexa och hade femteplatsen inför det sista skyttet. Två bom där och han halkade ner till åttonde plats. Han blev sedan frånåkt av bland annat Samuelsson på spurtvarvet och slutade tia.

– Det var jäkligt synd med sista skyttet, jag tvekade efter första bommen och tappade rytmen lite. Det var synd det där, jag kände att jag hade läge att göra ett bra race. Det blev ändå en bra placering trots fyra bom, säger Ponsiluoma till SVT.

Thingnes Bø vann med 47,9 sekunder marginal till landsmannen Sturla Holm Lægreid som i sin tur var nästan 26 sekunder före fransmannen Émilien Jacquelin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons