Annons

Blackstenius skadad – missar Häckens CL-match

I förra veckan var det ena knät. Nu har Häckenanfallaren Stina Blackstenius fått nya skadeproblem.
En muskelbristning gör att landslagsanfallaren missar Häckens Champions League-match mot Benfica.
Fotboll • Publicerad 16 november 2021
Stina Blackstenius. Arkivbild.
Stina Blackstenius. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Stina Blackstenius har under de senaste veckorna haft problem med en irriterad slemsäck i ena knät och tvingades kliva av i Häckens 1–0-seger mot Benfica i förra veckan.

Nu står det klart att hon missar onsdagens Champions League-match helt. Häcken uppger att landslagsstjärnan har problem med en bristning i ena vaden och är inte aktuell för spel.

Annons

Vad skadan innebär för den kommande landslagssamlingen är för tidigt att säga. Truppen presenteras på tisdagseftermiddagen.

Även landslagsmålvakten Jennifer Falk missade Häckens sista träning inför hemmamatchen mot Benfica, men ska vara spelklar till onsdagen.

– Vi har Jennifer Falk hemma, hon var lite illamående efter träningen i går. Men hon är symtomfri och förhoppningen är att hon kan spela i morgon, säger Häckentränaren Robert Vilahamn.

Jämfört med truppen som tog segern i förra veckan saknas också Julia Zigiotti Olme och Emma Kullberg, vars kontrakt med Häcken gick ut i fredags.

– Vi kommer att spela och agera på samma sätt, vi visste att de skulle lämna oss så det ingick i vår plan, säger Robert Vilahamn.

Häcken fick en tuff start i det historiska första gruppspelet i damernas Champions League-fotboll och förlorade stort mot både Lyon (0—3) och Bayern München (0—4).

I förra veckan kom dock första segern, 1—0 mot Benfica, efter ett sent straffmål av Elin Rubensson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons