Bilbao skrällde borta mot United

Efter fiaskot i Champions league fick Manchester United chansen att återupprätta något av äran i Europa league.
Sport • Publicerad 9 mars 2012

Men efter torsdagens 2–3 hemma mot Bilbao väntar ett svårt returmöte om en vecka.

Det började som vanligt när Wayne Rooney gav United ledningen halvvägs in i första halvlek. Men United, finalförlorare i Champions league 2009 och 2011, får det svårt att nå lika långt i Uefas tröstturnering Europa league.

Bilbao kvitterade strax före halvtidsvilan genom Fernando Lllorente. I andra halvlek gjorde Oscar De Marcos 2–1 och 3–1 kom i 90:e minuten genom Iker Muniain. På tilläggstid gjorde Rooney emellertid mål på straff och hyfsade till hemmalagets chans att nå kvartsfinalen.

PSV Eindhoven, med landslagets Andreas Isaksson och Ola Toivonen på planen, fick sig en ordentlig fotbollslektion i den första åttondelsfinalen i Europa league borta mot Valencia. Spanjorerna tog ledningen med 4–0 och hade flera lägen att göra 5–0. Två PSV-mål i slutskedet av matchen, ett av Ola Toivonen på straff, ger dock PSV ett något bättre utgångsläge inför returmötet den 15 mars.

Bättre gick det för Olof Mellbergs Olympiakos. Det grekiska mästarlaget vann borta mot Metalist Charkiv från Ukraina med 1–0. Spanjoren David Fuster gjorde matchens enda mål i 50:e minuten. Mellberg spelade hela matchen.

Manchester City dominerar i Premier league, men mot europeiskt motstånd går det trögare. På torsdagen föll laget borta mot portugisiska Sporting med 0–1, trots mängder av målchanser. Närmast att kvittera var Mario Balotelli som nickade i ribban tre minuter före full tid. Sportings brasilianske mittback Xandao klackade in 1–0 tidigt i första halvlek.

Emir Bajrami hoppade in i 85:e minuten när hans Twente besegrade Schalke med 1–0.