Annons

Bianca Salming: "Har varit mycket frustration"

Bianca Salming, 24, känner att hon är redo att ta ett stort steg.
En skön känsla för friidrottaren efter en omtumlande period.
Friidrott • Publicerad 16 januari 2023
Bianca Salming. Arkivbild.
Bianca Salming. Arkivbild.Foto: Jessica Gow / TT

Bianca Salmings far, ishockeylegendaren Börje Salming, diagnostiserades med ALS i somras och avled i slutet av november. Den 24-åriga friidrottaren berättar att hon har försökt hålla i gång träningen så gott hon kan samtidigt som hon ville tillbringa så mycket tid som möjligt med sin far.

– Jag har ändå kunnat träna bra ganska många pass, men det har blivit att man har missat en del på grund av många resor och jag har velat vara med pappa så mycket som möjligt. Det är många träningspass som har försvunnit och ganska många pass har varit väldigt dåliga eftersom man inte är där till 100 procent. Det har varit mycket frustration, säger Salming.

Annons

TT: Hur är det för dig nu?

– Just nu har jag kommit tillbaka till mina rutiner och är lite mer stabil, vilket jag försöker hålla kvar i – speciellt nu när det är säsong. Men det har varit mycket upp och ner, säger hon.

Fick bättre självförtroende

Bianca Salming var på plats på Idrottsgalan i Avicii arena, några dagar efter att hon tävlade i 400 meter (första plats), 60 meter häck (tvåa) och kula (etta) i Sollentuna. Det var en start på säsongen som gav mersmak.

– Jag gjorde väldigt bra resultat och fick lite bättre självförtroende, säger hon.

TT: Hur har självförtroendet varit inför säsongen?

– Jag har känt att jag har varit i bra form men det har känts osäkert. Jag har tvivlat på mig själv, missat mycket träning och det är mycket som har hänt. Det är många träningar som går väldigt upp och ner och jag har känt att jag inte har varit där riktigt. Det är skönt att resultaten visade annat, säger hon.

EM är målet

Säsongens stora mål för sjukamparen, som blev åtta på EM i München i somras, är att kvala in och prestera på inomhus-EM i Istanbul i början av mars. Och hon känner att hon är redo att ta ytterligare kliv.

– Med tanke på det resultat jag gjorde på första tävlingen så känner jag verkligen att jag kan ta ett stort steg om man får hålla sig skadefri. Jag har verkligen en bra känsla i kroppen, säger hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons