Annons

BHK vann stort

Borås HK fullständigt körde över tabelljumbon Skurup i gårdagens match.
Sport • Publicerad 31 januari 2010
Foto: Jan Pettersson

Bäst på planen: Didrik Göransson, som klivit fram när fixstjärnan Adam Lillvik är skadad.

Borås HK har en tung period bakom sig. Spelet har inte stämt, och profilen Adam Lillvik har skadat knät. Mycket talar för att han inte är tillbaka mer den här säsongen.

Annons

I går kom vändningen hela klubben väntat på.

På bortaplan mot Skurup blev det storseger – hela 30 måls segermarginal. Men kanske ännu viktigare: En ersättare till Lillvik klev fram.

Didrik Göransson fick chansen – och tog den.

– Didrik har inte fått så mycket speltid i år när Adam spelat. Men nu tog han verkligen chansen. Han fördelade spelet otroligt bra och det känns i hela laget att vi fick en bekräftelse att vi klarar oss utan Adam. Det måste vi göra nu, när situationen är som den är, säger Fredrik Simonsson, tränare i BHK.

Göransson gjorde åtta mål – lika många som Jonathan Tygesen. De var dock en bit bakom Dejan Mijatovic. Lagkaptenen mäktade med elva mål.

– Egentligen var det inte mycket till match. Vi hade fokus på att spela ett riktigt bra försvarsspel, och det gjorde vi, säger Simonsson, som kände lättnad efter segern:

– Vi har haft en lite tyngre period nu ett tag, så det var riktigt skönt att vinna en match.

Om en vecka är det dags för nästa match. Då står den årliga ”Enkronan” för dörren, vilket innebär att klubbens sponsorer bjuder publiken på inträdet.

Handboll division I

Skurup–Borås HK 14–44

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons